БЕЗСМЕРТНИЙ І ЗВАРИЧ ОЧОЛЯТЬ ВИБОРЧУ КАМПАНІЮ

Понеділок, 17 жовтня 2005, 13:41

Віце-прем'єр Роман Безсмертний очолить виборчу кампанії "Народного союзу Наша Україна".

Про це повідомив сам Безсмертний на прес-конференції.

"Рішенням ради партії доручено мені здійснювати керівництво виборчої кампанії до Верховної ради 2006", - сказав він.

За його словами, рада партії має призначити екс-міністра юстиції Романа Зварича керівником центрального виборчого штабу.

"Партія створює центральний штаб, очолить який Роман Михайлович Зварич", - сказав Безсмертний.

В той же час Безсмертний повідомив, про призначення Миколи Катеринчука головою центрального виконавчого комітету партії.

"У зв’язку з тим, що Єхануров був призначений прем’єром, то він склав повноваження голови виконкому, і головою виконкому партії було обрано Катеринчука".

Безсмертний повідомив, що 12 листопада відбудеться з’їзд партії, де буде прийнято рішення стосовно "конфігурації можливих переговорів щодо складу блоку та створення групи переговорщиків, яка буде займатися переговорами з іншими політичними партіями".

Говорячи про майбутній блок, Безсмертний сказав, що НСНУ прагне відновити "конфігурацію політичних сил 2002 року за деякими винятками." На уточнююче питання, які саме політичні сили він мав на увазі, Безсмертний сказав:

"Я говорив про ці партії, які спочатку роботи парламенту або дистанціювалися від позиції блоку, як то партія "Вперед Україно!", або вийшли з блоку, як Ліберальна партія".

"Повертатися на цей місток мені здається недоречним", - додав Безсмертний.

Щодо питання про те, хто очолить партійний список на виборах і чи можливо, що його очолить президент Ющенко, Безсмертний сказав: "Мені здається, що ніхто з нас не має права заборонити чи дозволити членам партії дискутувати навколо цієї проблеми".

На питання, чи можливий блок з Юлією Тимошенко, Безсмертний сказав, що такі переговори на сьогоднішній день не ведуться, хоча деякі політики запропонували своє посередництво у цьому процесі.

Говорячи про можливу конфігурацію політичних сил в парламенті після парламентських виборів 2006 року, Безсмертний зазначив, що поки рано говорити про те, "як будемо ділити шкуру вбитого ведмедя, тому що почалися тільки переговори, які стосуються формування виборчого блоку ".

Водночас Безсмертний повідомив про можливість створення урядової коаліції після парламентських виборів з БЮТ, блоком Литвина та Партією регіонів.

"Я не виключаю урядової коаліції з Тимошенко, Литвином і відповідним блоком… Треба дивитися, як пройде кампанія, з якими лозунгами буде Партія регіонів...", - сказав він.

"Я виходжу з того, що життя навесні завжди народжується, по-новому розвивається. Які воно ще сюрпризи, це життя народить, дуже складно говорити. Тому давайте почекаємо і остаточно скажемо, що буде навесні", - додав Безсмертний.


"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування