Партія Ющенка змінюватиме Конституцію і оцінить Ківалова

Понеділок, 17 жовтня 2005, 14:52

"Народний союз Наша Україна" ініціюватиме внесення змін до Конституції з метою повної ліквідації недоторканності депутатів всіх рівнів.

Про це сказав голова ради партії Роман Безсмертний на прес-конференції в понеділок, посилаючись на ухвалену радою НСНУ заяву.

"Рада партії прийняла рішення виступити з ініціативою щодо відміни недоторканності, як депутатів Верховної Ради, так і депутатів місцевих рад. Ми переконані, що конституційний принцип рівності громадян перед законом має вищий пріоритет", - процитував він заяву.

Безсмертний також повідомив про ухвалену радою НСНУ заяву щодо притягнення до відповідальності організаторів фальсифікацій президентських виборів 2004 року.

"Щоб ми чітко розуміли, що ці члени дільничних комісій, яких змушували здійснювати підтасовки в ході виборчої кампанії, вони абсолютно невинні люди, і якщо пред'являти претензії, то їх треба пред'являти тим, хто організовував цей процес", - сказав він.

Водночас, як сказано в заяві НСНУ, партія закликає правоохоронні органи "докласти всіх зусиль, аби замовники та організатори системного фальшування президентських виборів 2004 року, зокрема ті, хто перебував на той час на державних посадах, були покарані".

"Ми наполягаємо, щоб грунтовну правову оцінку отримала діяльність екс-глави ЦВК Сергія Ківалова, організаторів створення сумнозвісного транзитного серверу і побиття людей біля будинку ЦВК", - йдеться в заяві.

За словами Безсмертного, НСНУ ухвалила також рішення про створення молодіжної громадської організації "Молодіжний союз "Наша Україна".

"Юрію Павленку доручено опікуватися цими проблемами як члену президії партії", - сказав Безсмертний.

Він також оприлюднив заяву ради НСНУ про антикорупційну програму.

"Виходячи з актуальності та крайньої необхідності змін, рада партії доручає центральному виконавчому комітету партії розробити антикорупційну програму "Ні – корупції!", практичні кроки якої будуть спрямовані на подолання проблеми і попередження її виникнення", - йдеться у заяві.

Антикорупційну програму буде представлено на затвердження з’їздом партії, що чітко засвідчить – нова влада здатна адекватно відповісти на виклики, які постали перед українським суспільством і державою.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування