Кінаху не дали скандальних повноважень Порошенка

Понеділок, 17 жовтня 2005, 14:56

Президент Віктор Ющенко затвердив положення про апарат Ради національної безпеки й оборони, обв'язки секретаря РНБО та його структурний склад.

Відповідний указ розміщено на сайті президента.

Згідно з указом, секретар РНБО організовує підготовку пропозицій щодо планування діяльності ради; подає на розгляд президентові проекти актів президента про введення в дію рішень ради та щодо реалізації засад внутрішньої і зовнішньої політики у сфері національної безпеки і оборони.

Також відповідно до указу секретар РНБО організовує роботу, пов'язану з підготовкою та проведенням засідань ради та контролем за виконанням прийнятих нею рішень; порушує в установленому порядку за результатами здійснення контролю за виконанням рішень ради питання щодо відповідальності посадових осіб.

Крім цього, секретар РНБО має інформувати президента та членів ради про хід виконання рішень ради, а також за дорученнями президента про стан реформування і розвитку збройних сил, інших військових формувань;

Секретар РНБО має координувати діяльність тимчасових міжвідомчих комісій, робочих та консультативних органів ради; представляти за дорученням голови ради позицію ради у Верховній Раді, у відносинах з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Водночас нинішній секретар РНБО не має права давати доручення органам виконавчої влади та звертатися до них із відповідними запитами, вносити пропозиції щодо кандидатур на посади у правоохоронних органах та збройних силах, подавати пропозиції по суддях.

Також серед повноважень секретаря РНБО більше немає повноважень погоджувати кандидатури на посади в органах державної влади, діяльність яких пов'язана з питаннями національної безпеки і оборони України.

Ющенко також визначив повноваження аппарату РНБО та затвердив чисельність апарату РНБУ у кількості 241 одиниці.

Указ також приписує секретарю РНБУ Анатолію Кінаху підготувати та внести у місячний строк в установленому порядку пропозиції щодо створення експертно-громадської ради при РНБУ.

Ющенко також вніс зміни до указу "Про консультативну раду з питань іноземних інвестицій в Україні", ввівши до її складу зокрема секретаря РНБУ Анатолія Кінаха, прем'єр-міністра Юрія Єханурова та міністра економіки Арсенія Яценюка.

Водночас Ющенко вивів зі складу консультативної ради Сергія Терьохіна.

Головою організаційного комітету з підготовки та проведення засідання консультативної ради з питань іноземних інвестицій в Україні призначено Кінаха.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...