Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За "шантажиста" Омельченко відправить Пинзеника у відставку

Понеділок, 17 жовтня 2005, 16:20

Заступник голови Київської міськради Володимир Яловий прогнозує відставку міністра фінансів Віктора Пинзеника в результаті конфлікту між Мінфіном і Київською міською держадміністрацією.

Про це Яловий заявив журналістам, повідомляє Обком з посиланням на "Українські новини".

"І, як учора сказав Пинзеник, що буде стояти до кінця, так і ми будемо стояти до кінця. Подивимося, чим це закінчиться для місцевого самоврядування і чим закінчиться для Пинзеника. Це закінчиться його відставкою, мені так здається – його продовження наполягати на цій позиції", – сказав Яловий.

Яловий заявив, що претензії до уряду через формування місцевих бюджетів є не тільки в київської влади, а отже, можна прогнозувати інші судові позови до Кабінету Міністрів з боку органів місцевого самоврядування.

"Уже багато місцевих громад готові подавати позови в суд, як місто Київ. Тому ми вважаємо, що ситуація більш серйозна, ніж здається панові Пинзенику і комусь ще... На сьогодні з урядом і, конкретно, Пинзеником, позивається місцеве самоврядування", – сказав Яловий.

За його словами, борг державного бюджету перед міським складає 972 млн. гривень

Яловий, крім того, не виключає можливості початку кампанії по дискредитації київської влади в зв'язку з конфліктом з Мінфіном.

"Ми вже знаємо, що після цієї прес-конференції і після цього виступу вже готуються певні заяви певних політиків і політичних сил, які будуть розповідати про 100%-у корумпованість влади в місті Києві... Це всі ми з вами побачимо, воно буде", – сказав Ялової.

Він також вважає, що причиною конфліктної позиції міністра фінансів може бути його бажання використовувати гроші, покладені для виплати Києву за перевиконання бюджету в 2004 року, на інші нестатки в державі.

"І ми розуміємо, що в нього не вистачає коштів, щоб закрити дірки (у держбюджеті)", – сказав Яловий.

Як повідомлялося раніше, Пинзеник заявив, що вважає, що мер Києва Олександр Омельченко використовує судовий конфлікт навколо можливого боргу державного бюджету перед міським бюджетом у сумі 971,248 млн. гривень для своєї передвиборчої кампанії.

15 жовтня Омельченко розкритикував Мінфін за судові розгляди з Київською міською державною адміністрацією через борг державного бюджету перед міським у сумі 972 млн. гривень.

Госпсуд Києва зобов'язав Держказначейство і Мінфін виплатити борг держбюджету перед міським бюджетом у сумі 971,248 млн. гривень, Мінфін мав намір оскаржити це рішення суду.

9 вересня Мінфін спростував інформацію про борг у 900 млн. гривень держбюджету перед міським бюджетом Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...