Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бійка на Хрещатику стала наслідком вторгнення, вважає російський шовініст

Понеділок, 17 жовтня 2005, 16:53

Політична й соціальна напруженість в Україні буде підсилюватися, що пов'язано, зокрема, з політикою влади в міжконфесійній сфері.

Про це заявив директор інституту країн СНД, депутат Держдуми Росії Костянтин Затулін, передає Інтерфакс.

"У березні вибори, у січні - вступ у дію політичної реформи, все це буде тільки загострювати ситуацію, і в основі цього незмінне бажання влади реабілітувати бандеровців (УПА) і розколоти православну церкву - російську й українську", - заявив він.

На думку Затуліна 14-15 жовтня, під час масових демонстрацій на підтримку канонічного православ'я в Києві, тема розколу православної церкви була у центрі уваги громадськості України.

Як повідомлялося, одним із приводів для цієї акції стало нещодавнє переміщення до Київа зі Львова штаб-квартири уніатів (греко-католиків, тобто прихильників церкви, що дотримує православний обряд, але знаходиться у підпорядкуванні Ватикану).

Також невдоволення віруючих Української православної церкви Московського патріархату викликала активізація в Україні Константинопольського патріархату.

"При нинішньому президенті й за підтримки існуючої влади відбулося не тільки переміщення штаб-квартири уніатів зі Львова до Києва. Після двох поїздок пана Ющенка в Стамбул, поїздок інших його, колишніх співробітників, таких як держсекретар Зінченко, до патріарха Константинопольському Варфоломія, останній оголосив про створення своїх подвір'їв у Львові й Києві", - сказав Затулін.

Він заявив, що створення константинопольських подвір'їв у Львові й Києві "за всіма церковними канонами означає скандал, означає вторгнення константинопольського патріархату, досить залежного і від влади Туреччини, і від США, на канонічну територію московського патріархату".

На думку політолога, нова українська влада вибрала два принципових напрямки, це - реабілітація УПА й "насадження окремої від Москви православної церкви, яка через якийсь час попаде під вплив уніатів і католицтва".

"От ці дві обставини й обурили патріотичну частину українських політичних сил, які продемонстрували, що вони здатні до супротиву", - сказав він.

Затулін славиться радикальними заявами, за що його називали персоною нон-ґрата в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування