Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко чекає Щербаня з нетерпінням, але без чаю

Понеділок, 17 жовтня 2005, 17:50

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко упевнений в екстрадиції колишнього голови Сумщини Володимир Щербаня.

Про це він заявив у понеділок в ефірі 5 каналу.

"На даний момент відбуваються необхідні процеси. Очевидно включаться адвокати, очевидно включаться відповідні структури із Сполучених Штатів Америки, і рано чи пізно ця людина буде екстрадована з території США", - зазначив Луценко.

"Куди? Це встановлять їх відповідні служби. Ми ж, і я з нетерпінням, чекаємо його, аби поспілкуватися по багатьом справам, по яким він підозрюється в скоєнні економічних злочинів", - сказав міністр.

"В даному випадку відбуваються процеси, необхідні з юридичної точки зору для можливості повернення пана Щербаня в Україну, я не буду коментувати їх, бо вони лежать в площині поза можливостями, повноваженнями МВС України", - додав він.

Міністр також наголосив, що Щербаня чекають в Україні виключно з метою притягнення до відповідальності за економічні злочини, які йому інкримінують.

"Жодної політичної складової в її діях ми не вбачаємо", - наголосив він.

Щодо можливої зустрічі з Щербанем в Україні Луценко сказав: "Не буде ніякої жорстокості, не буде ніякого упередженого ставлення. У нас всі люди мають презумпцію невинності, а дехто ховається навіть за статусом депутатської недоторканності".

"Тому все буде виключно в рамках дуже нелояльного для міліції закону, але це єдиний шлях, що можливий у правовій державі, яку я представляю", - додав міністр.

На питання, чи запросить міністр Щербаня на чай, Луценко відповів: "На чай я запрошую тільки тих, кого я запрошую в якості співбесідників по матеріалах, по яким ще не порушені кримінальні справи".

"Ні свідків, ні, тим паче, підозрюваних я до себе в кабінет не запрошую. Це було б некоректно, неетично і політично неправильно для мене", - зауважив міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...