Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк вже одержала 3 мільярди за "Криворіжсталь"

Понеділок, 17 жовтня 2005, 18:30

У понеділок на рахунок Фонду державного майна надійшли застави для участі в конкурсі з продажу пакету акцій ВАТ "Криворіжсталь" від трьох компаній.

Про це сказано в повідомленні прес-служби ФДМ в понеділок.

Зокрема застави надійшли від компаній Mittal Steel Germany GMBH, LLC Smart-Group, "Індустріальна група" (Київ), в яку входять корпорація "Індустріальний союз Донбасу" і другий за величиною виробник сталі у світі Arcelor".

Водночас, як повідомили "Інтерфакс-Україна" у прес-службі "Сєвєрсталь-груп", керівництво компанії ухвалило рішення не брати участь у конкурсі з продажу акцій "Криворіжсталі" виходячи з міркувань економічної недоцільності.

"Проаналізувавши параметри конкурсу, фахівці компанії порахували, що дане інвестиційне вкладення не є оптимальним. Це обумовлено великими термінами повернення інвестицій, а також низкою спеціальних умов покупки "Криворіжсталі", - відзначив представник компанії.

При цьому представник "Сєвєрсталь-груп" підкреслив, що компанія зберігає серйозну зацікавленість в українському ринку. "Ми не будемо брати участь у приватизації "Криворіжсталі", але при цьому в нас зберігається інтерес до інших проектів у гірничо-металургійному комплексі України", - відзначив він.

Як повідомлялося раніше, претенденти на придбання 93,02% акцій металургійного комбінату "Криворіжсталь" повинні були до 18:00 понеділка подати заявку на участь у конкурсі, підтверджену внесеним на рахунок ФДМ заставою в 1 млрд. грн.

Водночас, як повідомили в прес-службі компанії ЗАТ "Металоінвест", яка управляє металургійними активами підприємців Алішера Усманова і Василя Анісімова, найближчими днями компанія ухвалить рішення про можливу участь разом з партнерами в аукціоні з продажу "Криворіжсталі".

За словами представників компанії, акціонери "Металоінвеста" одержали пропозицію щодо спільної участі в аукціоні, зокрема, від компанії "Смарт-груп".

"Усі пропозиції на даний момент розглядаються. Остаточне рішення про доцільність участі в тендері і можливу форму має ухвалено акціонерами "Металоінвесту" найближчими днями", - повідомили в прес-службі компанії.

Як відомо, конкурс з продажу "Криворіжсталі" відбудеться 24 жовтня.

ФДМ раніше уклав 12 договорів про конфіденційність з потенційними покупцями, однак, деякі з них уже відмовилися від участі в конкурсі, зокрема, ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) і Evraz Group (Росія).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...