Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко тиснув на Піскуна, щоб замість справи про його дружину була справа проти Тимошенко?

Понеділок, 17 жовтня 2005, 19:00

Екс-генпрокурор Святослав Піскун заявляє, що президент Віктор Ющенко тиснув на нього.

Про це він заявив в інтерв’ю газеті "Свобода", опублікованому в понеділок.

"Моя відставка — це прямий наслідок моєї відмови піддатися політичному тиску. Дуже тяжко мати справу з людьми, які вимагають прийняття тих чи інших рішень, керуючись політичною доцільністю, а не законом. Я ж завжди був категоричним противником цього, через що знову втратив посаду", - сказав він.

Піскун також заявив, що напередодні відставки він мав розмову із президентом Віктором Ющенком, який йому "дорікав", що він поспішно закрив проти Тимошенко кримінальну справу.

"Ющенко прозоро натякнув, що було б дуже добре, аби розслідування цієї справи було відновлене. Її, як я розумію, збираються використати проти Тимошенко на наступних парламентських виборах, щоб повісити на неї усіх собак", - заявив Піскун.

За його словами, президент також наполягав, щоб Піскун "розібрався із законністю списання судами заборгованості компанії “ЄЕСУ”, яку раніше очолювала Тимошенко".

"Але згадайте мою заяву після її відставки з посади прем’єра: репресії проти неї я чинити не буду навіть під загрозою звільнення з посади. Так і сталося", - зазначив Піскун.

Він також не виключив, що оскаржуватиме своє звільнення у суді. "Якщо ж я вирішу оскаржити в суді цей недолугий указ, то лише для того, щоб після повернення на посаду звільнитися за власним бажанням", - сказав він.

Піскун також розповів, що розмовляв із Ющенком про те, що мовляв Чумаченко за сприяння колишнього першого помічника президента Олександра Третьякова скористалася послугами бізнесменів, пов’язаних із Могилевичем, щоб доставити зі США до Києва своїх родичів на інавгурацію.

Піскун зазначив, що на його слова про необхідність отримати пояснення у Чумаченко з приводу оприлюднених обставин приїзду в Україну її родичів, Ющенко "роздратовано відповів, що у Генпрокуратури є важливіші справи, й завів мову про Тимошенко".

Екс-генпрокурор також повідомив, що Ющенко "дуже бурхливо" відреагував на порушення кримінальної справи проти екс-секретаря РНБО Петра Порошенка. "М’яко кажучи, йому було надто неприємно почути про це", - додав Піскун.

На питання, чи вимагав Ющенко від нього закрити справу проти Порошенка, Піскун відповів: "...І усвідомивши, що це безнадійно, він вирішив мене звільнити".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...