Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поговорив з Блером про свою мрію і коридор

Понеділок, 17 жовтня 2005, 20:25

Європа очікує від України продовження реформ, заявляє прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер.

Про це він заявив під час зустрічі з президентом України Віктором Ющенком у Лондоні, повідомляє прес-служба президента.

При цьому Блер підкреслив, що Україна завжди може розраховувати на підтримку з боку Великої Британії. "Ми підтримуємо процеси демократизації, які відбуваються в Україні", – сказав він.

Водночас Ющенко нагадав, що інтеграція до ЄС – "це основа стратегічної політики України".

Президент зазначив, що сьогодні є надзвичайно важливою реалізація проектів, які б могли наблизити Україну до Євросоюзу. Йдеться зокрема про питання транспортних коридорів та українську транзитну систему транспортування нафти та газу.

Ющенко також зауважив, що сьогодні Україна потребує підтримки з боку ЄС у питаннях вступу до СОТ та отримання статусу країни з ринковою економікою. "Це буде хороший сигнал для українського суспільства і підтримки демократичних процесів в Україні", – сказав він.

Говорячи про саміт "Україна – ЄС" президент зазначив, що Україна чекає високих гостей та сподівається на результативність його роботи.

Блер також привітав Ющенка з тим, що він отримає від Королеви Великої Британії Премію Королівського інституту міжнародних досліджень. Прем’єр-міністр Великої Британії висловив переконання, що вручення цієї високої нагороди також є "високим визнанням того, що зробив український народ і його лідер на шляху до демократії".

З української сторони на зустрічі були присутні міністр закордонних справ Борис Тарасюк і міністр економіки Арсеній Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...