Пташиний грип підібрався до кордонів України

Вівторок, 18 жовтня 2005, 10:35

У Румунії виявлені нові випадки передбачуваного "пташиного грипу", один з них поруч із кордоном України, повідомив міністр сільського господарства Румунії Георге Флутур.

Вірус виявлено у лебедя, виловленого для проведення досліджень, біля села (Розетті), сказав Флутур, передають "РІА Новини" з посиланням на телеканал "Скай Ньюз".

Село знаходиться в 10 кілометрах від кордону з Україною на південному сході Румунії.

"Аналізи крові, взяті ще в декількох лебедів і диких качок, пійманих у районі населеного пункту Сеамурліа, також попередньо дали позитивні результати", - сказав міністр.

У суботу міністерство сільського господарства Румунії оголосило про те, що виявлений раніше в країні вірус "пташиного грипу" належить до типу H5N1, найнебезпечнішого для життя людей.

Саме від цього вірусу в різних азіатських країнах уже загинули близько 60 осіб.

Як повідомлялося, минулого тижня Єврокомісія ввела заборону на імпорт живої птиці з Туреччини і Румунії, де виявлено смертельно небезпечний вірус "пташиного грипу" H5N1.

Про заборону ввозу м'яса птиці та яєць з Румунії у зв'язку з "пташиним грипом" оголосила також Росія.

"У зв'язку із захворюванням у Румунії птахів високопатогенним грипом, з 11 жовтня вводяться тимчасові обмеження на ввіз з цієї країни в РФ живої птиці, інкубаційних яєць, м'яса птиці і усіх видів пташиної продукції", - зазначено в повідомленні Мінсільгоспа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування