Пинзеник проти бюджету Литвина

Вівторок, 18 жовтня 2005, 10:36

Уряд не підтримує проект бюджету на 2006 рік, доопрацьований комітетом Верховної Ради з питань бюджету, оскільки є певні принципові розбіжності між початковим і доопрацьованим варіантами.

Про це заявив міністр фінансів Віктор Пинзеник, повідомляє прес-служба Кабміну.

Міністр відзначив, що бюджетним комітетом відхилено ініціативу уряду щодо зниження податкового навантаження на 5,2 млрд. грн.

"Єдина норма, яка залишилася в пропозиціях – це ініціатива зменшити нарахування на фонд оплати праці на 0,5%, решта пропозицій – відхилені", - зазначив Пинзеник.

По-друге, відзначив міністр, уряд не підтримує пропозицію бюджетного комітету щодо збільшення дефіциту бюджету.

Уряд передбачав розмір дефіциту на рівні 1,9% ВВП, що менше, ніж закладено у бюджетній резолюції-2006 (2% ВВП).

"За рахунок не прийняття пропозицій уряду щодо зниження податків та за рахунок зростання дефіциту збільшено ресурс бюджету, який пропонують поділити", - сказав міністр.

"Це, з одного боку, робить неможливим заплановане поетапне зниження податкового навантаження в Україні вже з наступного року, а з другого боку – країна втягується у життя в борг", - додав Пинзеник.

За словами Пинзеника, збільшення дефіциту держбюджету до 3% - близько 15 млрд. гривень - неможливо буде перекрити за рахунок доходів від приватизації.

У понеділок бюджетний комітет закінчив роботу над законом України "Про державний бюджет України на 2006 рік", поданий урядом, і зараз документ готується до внесення на голосування Верховної Ради.

Міністр фінансів заявив, що уряд буде наполягати на збереженні в бюджеті-2006 запропонованих норм щодо зниження податків і прийнятного дефіциту бюджету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...