Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко піде в НАТО навесні?

Вівторок, 18 жовтня 2005, 11:10

Президент Віктор Ющенко під час свого перебування в Лондоні визначив "вельми амбітні" цілі щодо термінів інтеграції його країни із Заходом.

Про у вівторок пише британська "Daily Telegraph", повідомляє УНІАН.

Ющенко заявив, що планує розпочати переговори про вступ України до НАТО навесні 2006 року.

Назвавши Україну "серцем Європи", Ющенко також сказав, що сподівається досягнути угоди про вільну торгівлю з країнами ЄС протягом 15 місяців.

Тим часом видання зазначає, що опитування громадської думки показують, що більшість українців прохолодно ставляться до ідеї вступу їхньої країни в Північноатлантичний альянс.

"Однак Ющенко, мабуть, розраховує, що успіх на парламентських виборах в березні 2006 року дасть змогу посунути в минуле політичні розбрати останніх місяців, повернути віру виборців в його демократичні спрямування і зробити великий крок шляхом інтеграції із Заходом", пише видання.

Проте, як пише газета, іноземні дипломати не поділяють оптимізму українського лідера: "На думку навіть переконаних симпатиків України, він надто поспішає, принаймні в тому, що стосується вступу до НАТО".

"Багато хто в НАТО побоюється викликати невдоволення Росії, яка майже напевно перешкоджатиме подальшому розширенню альянсу вздовж її західного кордону", - пише видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування