ВЕРХОВНА РАДА ПІДКЛАЛА СВИНЮ ЄХАНУРОВУ І УКРАЇНІ

Вівторок, 18 жовтня 2005, 11:35

Верховна Рада підтримала постанову, яка пропонує накласти мораторій на продаж "Криворіжсталі". Вона також ухвалила в першому читанні законопроекти, які пропонують залишити її у держвласності.

Чотири законопроекти набрали 255-259 голосів. Не голосували фракції "Нашої України", УНП, ПРП, НРУ, БЮТ, "Єдина Україна".

На розгляд парламенту у вівторок було винесено чотири проекти закону, які пропонували накласти мараторій на продаж "Криворіжсталі", внести її до списку підприємств, які не підлягають приватизації, ввести тимчасові обмеження у сфері приватизації на приватизацію цього об’єкту.

Проекти зареєстровано членами фракції "Регіонів України" Людмилою Кириченко, Геннадієм Самофаловим та Володимиром Зубановим.

Виступаючи з трибуни парламенту, на підтримку цих законопроектів висловилися представники Компартії. Представник Народної партії запропонував внести пункт про продаж продукції "Криворіжсталі" виключно на аукціонах.

Проти накладення мараторію на приватизацію виступили фракції БЮТ та "Єдина Україна", але вони вимагали віддати кошти на соціальні виплати.

В той же час представник фонду держмайна нагадав, що без продажу "Криворіжсталі" не можна буде виконати бюджет і треба буде повернути три мільярди застави, які вже отримані від учасників конкурсу.

Як відомо, у 2004 році "Криворіжсталь" була приватизована консорціумом Віктора Пінчука та Рината Ахметова в умовах відсутності реальної конкуренції за заниженою ціною. У 2005 суди визнали приватизацію незаконною. Об’єкт було висталено на повторну приватизацію, а попереднім власникам необхідно було відшкодувати 4 мільярди, сплачені за підприємство.

Продаж "Криворіжсталі" запланований на 24 жовтня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування