Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Продаж "Криворіжсталі" зупинили, щоб розібратися, хто що смокче?

Вівторок, 18 жовтня 2005, 12:08

Приватизація "Криворіжсталі" не буде зупинена, попри ухвалення постанови і закону з цього приводу, вважають депутати Верховної Ради.

"Очевидно, президент накладе вето на закон, який зупиняє приватизацію "Криворіжсталі", - сказав представник фракції Партії промисловців і підприємців Микола Оніщук.

"Що стосується постанови про мораторій на приватизацію, то треба перевірити, чи є такі акти Верховної Ради обов’язковими для виконання Кабінетом міністрів", - додав Оніщук.

Водночас лідер фракції "Єдина Україна" Богдан Губський прогнозує ускладнення у зв’язку з цією ситуацією. "Починається скандал, бо уряд може не виконувати цю постанову Верховної Ради", - сказав Губський.

Лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук також спрогнозував, що "Криворіжсталь" буде приватизована. "Я думаю, конкурс відбудеться, і за "Криворіжсталь" заплатять більше, ніж минулого року", - зазначив Кравчук.

За його словами, це голосування є спробою "розібратися, хто сьогодні смокче гроші з "Криворіжсталі". "Це точно не держава", - сказав Кравчук.

Лідер УНП Юрій Костенко назвав рішення парламенту "популістським, таким, що має передвиборчий характер".

"У своїй діяльності Фонд держмайна керується законами, а те, що сьогодні було проголосовано – поки не є законом. Існує процедура введення в дію законів, яка передбачає 15 днів на те, щоб президент наклав вето або підписав його", - сказав Костенко.

"А що стосується постанови - то це не законодавчий, а нормативний акт", - додав він.

Щоправда, сумнівається у накладенні Ющенком вето на мораторій на приватизацію підприємства лідер Соцпартії Олександр Мороз.

"Під час виборів і на Майдані лунали тези, що "Криворіжсталь" має лишитись у держвласності", - сказав Мороз.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...