Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна не буде мерзнути зимою

Вівторок, 18 жовтня 2005, 12:21

У підземні сховища України закачано 16,6 млрд. кубометрів газу, що повністю задовольнить потреби країни на час опалювального сезону.

Про це заявив міністр палива й енергетики Іван Плачков у вівторок, повідомляє канал ICTV з посиланням на УНІАН.

За даними Плачкова, ресурс газу становить 99,7 млрд. куб. м. Ресурс повністю забезпечений газом власного видобутку, газом, що поставляється Росією за умови транзиту, газом Середньої Азії та підземних сховищ.

За даними Мінпаливенерго, з початку року в Україні спожито 54,3 млрд. куб. м газу. Станом на 1 жовтня рівень розрахунків всіх категорій споживачів за газ становив 99,3%.

У той же час Плачков зазначив, що "на сьогоднішній день продавати сховища або передавати їх в оренду ми вважаємо недоцільним", повідомляють Українські новини.

Він також заявив, що Україна готова зберігати весь обсяг газу, що може запропонувати для збереження Росія або країни Західної Європи.

Раніше в інтерв'ю "Інвестгазеті" голова правління компанії Polskie Gornictwo Naftowe і Gazownictwo S.A. Марек Коссовський заявив про зацікавленість в оренді українських підземних сховищ газу.

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" має 13 підземних сховищ газу активною ємністю 32 млрд. куб. м в основному на заході України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування