Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конституційний суд просить Ющенка не блокувати його роботу

Вівторок, 18 жовтня 2005, 13:05

Голова Конституційного суду Микола Селівон звернувся до президента Віктора Ющенка з проханням вирішити питання про заповнення вакансій у суді.

"Були звернення нашого голови Конституційного суду, що, по суті, може бути заблокована робота Конституційного суду. З цього приводу голова Конституційного суду неодноразово звертався і до президента, і до Верховної Ради з проханням вирішувати питання, щоб не блокувалася робота", - сказав суддя КС Василь Нимченко.

За його словами, проблема полягає в тому, що існують невідкладні справи, що вже готові до розгляду, однак вони не можуть вирішитися через те, що у вівторок минає термін повноважень дев'яти суддів КС.

За даними офіційного сайту КС, повноваження закінчуються у Селівона, заступника голови Володимира Шаповала (обоє квота президента), заступника голови Володимира Вознюка, суддів Василя Нимченка, Миколи Савенка, Віктора Скоморохи, Людмили Чубар (квота з'їзду суддів), Михайла Костицького й Олександра Мироненка (квота парламенту).

Пленарні засідання Конституційного суду правомірні, якщо на ньому присутні не менше 12 суддів. Рішення КС ухвалюються на пленарному засіданні, якщо за них проголосували не менше десяти суддів.

Нимченко також повідомив, що справа щодо конституційності положень закону про статус депутатів місцевих рад стосовно їхньої недоторканності прийнята до розгляду Конституційним судом.

"Справа розподілена, визначений доповідач", - заявив він.

Як відомо, Ющенко вніс подання до Конституційного суду про конституційність змін до закону про статус депутатів місцевих рад, які надають їм недоторканність.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування