Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не може відмовитися від своєї мрії

Вівторок, 18 жовтня 2005, 15:02

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Україна може приєднатися до Світової організації торгівлі у грудні цього року.

Про це він сказав в інтерв’ю журналістам у Лондоні, повідомляє прес-служба президента.

"Якщо змобілізувати сьогодні урядові, парламентські зусилля плюс зусилля міжнародної дипломатії, можна говорити про те, що у грудні цього року Україна може отримати членство у цій організації", – сказав Ющенко.

У цьому контексті він нагадав, що реальну роботу над цим процесом Україна почала лише на початку другого кварталу 2005 року, і висловив переконання, що сьогодні наша держава наближається до позитивного результату.

Ющенко також сказав, що в цілому задоволений підсумками переговорів, проведених у Лондоні. "Я думаю, що вчора у Лондоні та Великій Британії був день України", – сказав він.

За словами президента, головний підсумок цієї поїздки - це те, що "Україна та Велика Британія ввійшли в нову фазу відносин".

Ющенко сказав, що найближчим часом Україну чекають з боку ЄС "хороші новини".

Говорячи про теми, які обговорювалися під час проведених зустрічей, Ющенко зазначив, що одним з ключових питань було надання Україні статусу країни з ринковою економікою.

"На три чверті це питання економічне, на чверть воно залишається політичним", – сказав президент, відзначивши "досить плідні" переговори з цього приводу.

Крім того, Ющенко повідомив, що у ході переговорів обговорювалося питання лібералізації візового режиму. "Ми почуті, з нами рахуються, більше того, прогнозують конкретні взаємні зустрічні кроки з цих та інших питань", – підкреслив він.

У Лондоні Ющенко також зустрівся з виконавчим директором групи компаній "Ройал Датч/Шелл" Малькольмом Бріндедом.

У ході зустрічі Ющенко та Бріндед обговорили питання перспектив інвестування української енергетичної промисловості, ситуацію в енергетичній галузі України в цілому.

У цьому контексті Ющенко підкреслив, що Україна зацікавлена в ефективній роботі на її ринку великих інвесторів. Він висловив переконання, що український ринок є "надзвичайно перспективним", особливо у сферах енергетики та високих технологій.

У свою чергу, Бріндед висловив зацікавленість у ширшій присутності його компанії в Україні. З цього приводу він звернув увагу Ющенка на те, що "Шелл" має значний досвід у сфері оптимізації роботи нафтопереробних підприємств.

Коментуючи проведену зустріч в інтерв’ю журналістам, президент сказав: "Ми говоримо про те, що нові інвестори повинні дати відповідь на ті запитання, на які власним національним ресурсом Україна відповісти не може".

Президент також повідомив, що за кілька днів в Україні пройде зустріч за участю представників НАК "Нафтогаз України", Міністерства охорони навколишнього природного середовища, інших зацікавлених міністерств з метою обговорення теми співробітництва з "Шелл".

Як відомо, у понеділок генеральний директор СОТ Паскаль Ламі заявив, що Україна не має шансів вступити до СОТ у грудні цього року.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування