У "НАФТОГАЗУ" НЕМАЄ ПРЕТЕНЗІЙ ДО "РОСУКРЕНЕРГО"

Вівторок, 18 жовтня 2005, 15:37

"Нафтогаз" не може пред’явити юридичних претензій скандально відомій компанії "РосУкрЕнерго", яка є оператором поставок туркменського газу в Україну.

"Я дуже детально вивчив всі договори, підписані НАК "Нафтогаз" з "РосУкрЕнерго". З юридичної точки зору я не можу пред’явити до них жодних претензій", - сказав голова "Нафтогазу" Олексій Івченко журналістам.

Він також не зміг спрогнозувати, коли буде зупинено партнерство з "РосУкрЕнерго". При цьому Івченко визнав, що "для "Нафтогазу" найкращий варіант – прямий договір з Туркменією та прямі договори на транзит з Узбекистаном, Казахстаном і Росією".

Але, нагадав він, попередньою владою було підписано угоду, за якою оператором поставок туркменського газу є "РосУкрЕнерго", і відповідну угоду "РосУкрЕнерго" має з Росією.

"Ми не можемо в односторонньому порядку розірвати цей договір. Але навіть якщо ми це зробимо, немає гарантій, що Росія передасть нам той транзит (газу з Туркменії по російській території), який передала "РосУкрЕнерго", - сказав Івченко.

За його словами, для того, щоб "Нафтогаз" міг напряму постачати газ з Туркменії, треба розривати угоду між "Газпромом" і "РосУкрЕнерго".

"Зрозумійте, це все залежить не тільки від нас", - сказав Івченко.

Як відомо, СБУ часів керівництва Олександра Турчинова намагалася проводити розслідування діяльності "РосУкрЕнерго". Після відставки він назвав цю схему злочинною.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування