Фірма Тимошенко розрахувалася з Росією тим, що дав "Босфор"

Вівторок, 18 жовтня 2005, 16:18

У схемі погашення боргу "Єдиних енергетичних систем України" перед Міноборони Росії брало участь україно-кіпрське підприємство "Торговий дім "Босфор".

Про це повідомив журналістам голова "Нафтогазу" Олексій Івченко.

"Ситуація серйозна. Буквально три дні тому я отримав інформацію від нашого юридичного департаменту, що "Торговий дім "Босфор" подав позовну заяву до "Нафтогазу" на суму, еквівалентну 500 мільйонам гривень", - сказав Івченко.

"Це ті векселі, які "Босфор" отримав від "Нафтогазу" в 2000 році, передав "Єдиним енергетичним системам". А ЄЕСУ розрахувалася цими векселями з Міністерством оборони Росії, - пояснив Івченко.

За його словами, "Нафтогаз" тепер буде "відбиватися". "Ми будемо намагатися визнавати ці векселі недійсними", - зазначив він.

За словами Івченка, передача цих векселів "може бути законною, а може бути незаконною".

"Будуть судові рішення. Ми в будь-якому разі будемо захищати інтереси "Нафтогазу" і те, щоб вони були визнані незаконними", - сказав він.

Як відомо, раніше Івченко заявляв, що корпорація ЄЕСУ розраховувалась із міноборони Росії векселями НАК "Нафтогаз України".

Керівником ЄЕСУ з середини 90-х років була екс-прем’єр Юлія Тимошенко. Водночас, в інтерв’ю "Українській правді" вона заявила, що з 1997 року не має жодного стосунку до ЄЕСУ і не може коментувати заяви керівника "Нафтогазу".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...