Ющенко напише, чи давав йому гроші Березовський

Вівторок, 18 жовтня 2005, 17:22

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з перевірки фактів фінансування виборчої кампанії Віктора Ющенка Борисом Березовським ухвалила рішення направити президентові питання в письмовій формі.

Про це журналістам повідомив заступник голови комісії Михайло Поживанов.

За його словами, члени комісії у вівторок на засіданні вирішили, що запрошувати президента на засідання комісії буде некоректно, і тому комісія попросить його написати відповіді в письмовій формі.

За словами Поживанова, президента, зокрема, попросять письмово відповісти на запитання, чи були в нього зустрічі або розмови з Березовським щодо фінансування його виборчої кампанії.

Крім того, Поживанов повідомив, що на наступне засідання комісії для надання свідчень будуть запрошені Давид Жванія, Олександр Третьяков і Роман Безсмертний.

Поживанов також повідомив що у вівторок на засіданні комісії була заслухана інформація Леоніда Кравчука про те, з яких джерел ним була отримана інформація про фінансування кампанії Ющенка Березовським.

"Нічого нового ми не почули", - заявив з цього приводу депутат.

Він так само повідомив, що на адресу комісії надійшли заяви двох банків Латвії, через які нібито проходили відповідні платежі. "У листах вказується, що ні Березовський, ні будь-які інші особи, які згадуються, не мають стосунку до рахунків банків", - відзначив Поживанов.

За його словами в листах, отриманих від цих банків, також відзначається, що зазначені платежі не мають жодного стосунку до фінансування політичної діяльності.

При цьому Поживанов повідомив, що комісія ухвалила рішення звернутися в Генеральну прокуратуру України для того, щоб вона спрямувала відповідний запит у правоохоронні органи Латвії для перевірки такої інформації.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування