Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин боїться референдуму та піар-акцій

Вівторок, 18 жовтня 2005, 17:35

Голова Верховної Ради Володимир Литвин не виключає появи ініціативи щодо проведення референдуму з питання скасування недоторканності депутатів усіх рівнів.

Про це він заявив на засіданні консультативно-дорадчої ради представників громадських організацій при голові Верховної Ради, повідомляє у вівторок Ліга.

Литвин підкреслив, що останнє рішення Конституційного суду за поданням групи депутатів не дало чіткого визначення, що таке конституційний устрій держави.

А в той же час, зазначає спікер, у рішенні записано, що рішення про зміну конституційного устрою може бути прийняте шляхом проведення референдуму.

Тому, на його переконання, спочатку треба дати визначення, що таке конституційний устрій, а потім записувати, що його можна змінювати лише на референдумах.

Через це Литвин не виключає, що найближчим часом можлива організація "PR-акцій" по проведенню референдумів. Спікер думає, що в такий спосіб Україна може виявитися в складній політичній ситуації.

Крім того, Литвин запропонував проводити тестування всіх політиків на предмет знання Конституції України, особливо тих, хто має намір брати участь у виборах або претендує на посади в органах державної влади.

"А то виходить, що у нас клянуться на Конституції України, демонструючи кричущу неповагу до неї", - заявив Литвин.

Як повідомлялося раніше, 12 жовтня Конституційний суд постановив, що "тільки народ України має право безпосередньо шляхом всеукраїнського референдуму визначати конституційний лад в Україні, який закріплюється Конституцією України, а також змінювати конституційний лад внесенням змін до Основного закону України в порядку, встановленому його розділом ХІІІ".

В рішенні КС зазначається, що право визначати і змінювати конституційний лад в Україні, яке належить виключно народові, "не може бути привласнене у будь-який спосіб державою, її органами або посадовими особами".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...