Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати ще хочуть спростити собі виборчу кампанію

Вівторок, 18 жовтня 2005, 18:21

У парламент продовжують надходити пропозиції про вдосконалення виборчого законодавства.

Про це повідомив голова Верховної Ради Володимир Литвин на засіданні суспільно-політичної консультативної ради при голові Верховної Ради у вівторок у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Литвин відзначив, що низка фракцій пропонують збільшити прохідний виборчий бар'єр до 5%.

Він також повідомив, що є пропозиції надати партіям можливість вносити зміни у виборчий список.

За його словами, ця пропозиція стосується того, що черговий кандидат у депутати по виборчому списку визначається місцевою партійною організацією (блоком) і може мінятися за рішенням з'їзду, конференції партії (блоку) протягом всієї передвиборчої кампанії й протягом трьох днів після виборів.

Литвин відзначив, що мотиви такої пропозиції зрозумілі: "Політична партія хоче сильно контролювати своїх представників у місцевих органах влади".

Спікер повідомив, що існують пропозиції про те, що розподіляти депутатські мандати в місцевих органах влади мають право лише ті політичні сили, які перебороли 3%-й бар'єр. У той же час, Литвин нагадав, що за законом за 240 днів не повинні вноситися жодні зміни до закону.

У вівторок рада розглядає питання виборчого законодавства, роль засобів масової інформації в забезпеченні прозорості демократичних виборів і стан справ та перспективи України по вступі у Світову організацію торгівлі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...