Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дріжчаного пересадять у крісло Піскуна?

Вівторок, 18 жовтня 2005, 18:24

Українські політологи по-різному оцінюють причини і наслідки відставки генерального прокурора Святослава Піскуна, але сходяться в думці, що в президента немає однозначної кандидатури на посаду нового керівника Генпрокуратури.

Так, директор центру стратегічного планування Володимир Корнілов на засіданні "круглого столу" у вівторок у Києві, назвав відставку Піскуна прогнозованою, але підкреслив, що вона "усіх розчарувала", оскільки, незважаючи на масу причин для відставки, не було "жодних логічних пояснень" з цього приводу.

Говорячи про можливі кандидатури на посаду генпрокурора, Корнілов назвав ім'я голови Служби безпеки України Ігоря Дріжчаного.

"Допускаю, що чутка, запущена з приводу Дріжчаного, цілком має під собою підстави", - сказав він. Також політолог відзначив, що компромат на заступника генпрокурора Тетяну Корнякову з приводу відсутності в неї юридичної освіти, який з’явився останнім часом у ЗМІ, "не дуже сподобається Віктору Ющенку".

"Прохідні кандидатури в парламенті - Стретович, Кармазін - його (Ющенка) не дуже влаштовують", - підкреслив Корнілов.

Директор Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв назвав Піскуна "черговою жертвою" і підкреслив, що в президента "немає рішення по генпрокурору". Новий генпрокурор, за словами Єрмолаєва, має бути або політиком, або юристом-професіоналом.

У свою чергу директор Центру політичного маркетингу Василь Стоякін висловив думку про те, що "генпрокурором буде технічний кандидат", а тривале перебування Піскуна на посаді генпрокурора назвав "результатом тіньових домовленостей".

За переконанням політолога, "президент обрав найбільш зручний для Піскуна момент (для відставки)".

"Боротися з ним (Піскуном) буде вкрай важко", - сказав Стоякін, додавши, що екс-генпрокурор буде оперувати політичними мотивами своєї відставки, зокрема, порушенням кримінальної справи щодо екс-секретаря РНБО Петра Порошенка.

Як відомо, президент Віктор Ющенко звільнив Піскуна з посади генпрокурора 14 жовтня.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування