Третьяков хоче, щоб у горілчаних королів запитали його прізвище

Вівторок, 18 жовтня 2005, 18:52

Екс-помічник президента Ющенка Олександр Третьяков закликає журналістів провести розслідування, чи дійсно він має стосунок до нелегальної горілки.

Про це Третьяков сказав у коментарі "Українській правді" у зв'язку зі звільненням групи редакторів з газети "Бізнес".

Конфлікт відбувся після того, як нібито власники "Бізнесу" заборонили журналістам проводити розслідування торгівлі підробною горілкою фірмами, заснованими Олександром Третьяковим і заступником міністра молоді й спорту Владиславом Міленьким.

"Я хочу, щоб із цього приводу було проведено журналістське розслідування", - сказав Третьяков.

"Нехай отримають відповідь з податкової, у яких фірмах я є засновником, подивляться обороти цих підприємств, чи були вони взагалі!", - додав Третьяков.

Він також запропонував журналістам звернутися до учасників ринку алкогольних напоїв: "Нехай вони скажуть, чи займаюся я горілкою!"

За словами Третьякова, під час перебування на посаді помічника Ющенка йому несправедливо приписували інтереси у всіх сферах бізнесу, яким займалися його друзі.

"Чому ніхто не може повірити, що людина може бути бізнесменом, заробити грошей і потім присвятити своє життя політиці?", - обурився Третьяков.

Як відомо, журналісти "Бізнесу" заявили, що власник газети Сергій Мельничук хотів домогтися закриття кримінальної справи проти нього в обмін на припинення журналістських розслідувань і "дах" повинен був забезпечити лідер фракції "Наша Україна" Микола Мартиненко.

В свою чергу Мартиненко заявив, що "ніколи не мав жодних розмов з Сергієм Мельничуком, які б стосувалися стану справ у газеті "Бізнес" чи її редакційної політики".

"На жаль, журналісти, звинувачуючи мене в якихось таємних переговорах з Мельничуком, не перевірили інформацію безпосередньо у першоджерела – тобто у Миколи Мартиненка. Хоча така можливість завжди є у представників будь-яких ЗМІ, зокрема, "Бізнесу", – зазначив він.

"Переконливо прошу не вживати моє ім’я у внутрішніх редакційних конфліктах між журналістами та їхніми роботодавцями", - сказав Мартиненко, про що повідомляє прес-служба "Нашої України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News