Єхануров нагадав бізнесменам, що існують стовпи з написом "Не влезай - убьет!"

Середа, 19 жовтня 2005, 10:52

Прем’єр Юрій Єхануров закликає бізнес дослуховуватись до пропозицій влади.

"Ми продовжимо діалог з бізнесом. Ця робота дає свої результати, дає свої плоди, але, як кажуть, "не все товарищи понимают", - сказав Єхануров, відкриваючи засідання уряду у середу.

"У декого виникає думка, що діалог – це коли ми починаємо давати тільки солодкі речі. І вони думають, що хтось буде правити, а вони будуть тільки слухати", - додав Єхануров.

Він наголосив, що "діалог – це коли сторони дослуховуються один до одного".

"Як на стовпі написано: "не влезай – убьет!" Не треба влазити, куди не треба. Треба, щоб діалог продовжився і сторони чули одна одну", - сказав прем’єр.

Питанням номер один в цій темі він вважає легалізацію заробітної плати. Єхануров сказав, що 36,5% громадян отримують зарплату нижче прожиткового мінімуму, а 25% - нижче мінімальної зарплати.

"Це порушення закону! Ми повинні привести до тями тих, хто не доплачує, і таким чином не думає про пенсійне забезпечення", - підкреслив Єхануров.

***

Під час засідання Кабміну Єхануров також сказав, що уряд має намір ініціювати внесення змін до державного бюджету поточного року у зв'язку зі змінами макроекономічних показників і проблем з Пенсійним фондом.

"Є питання роботи з Верховною Радою щодо формування бюджету поточного року у зв'язку зі змінами макроекономічних показників і низкою провалів, що відбулися, наприклад, з Пенсійним фондом", - сказав прем'єр, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Головною подією цього тижня Єхануров назвав ухвалення у першому читанні бюджету-2006.

"Виглядає так, що головна проблема – це розбіжність (з депутатами) у рівні дефіциту бюджету. І наша позиція – дефіцит до 2%", - сказав Єхануров.

Також Єхануров сказав, що доручив своєму першому заступнику Станіславу Сташевському розібратися з доцільністю існування державних холдингів.

Крім того, Єхануров повідомив, що Кабінет міністрів має намір підготувати законопроект, спрямований на відділення роботи державних службовців від політичної діяльності.

"Державних службовців потрібно відокремити від політичної діяльності, і вони мають бути позапартійними", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування