ПРП підтримала Ющенка, його фракція піде шляхом Тимошенко

Середа, 19 жовтня 2005, 11:56

Фракція партії "Реформи і порядок" направила подання в Конституційний суд про конституційність надання недоторканності для депутатів місцевих рівнів.

Про це з парламентської трибуни заявив член фракції "Реформи і порядок" Володимир Яворівський у середу.

За його словами, уже зібрана необхідна кількість підписів і відповідне подання спрямоване в Конституційний суд.

Яворівський підкреслив, що якщо КС не розгляне це подання, тоді фракція підтримає законопроект, внесений депутатом Василем Онопенком, яким пропонується скасувати недоторканність депутатів узагалі.

Як раніше повідомлялося, члени фракції ПРП заявляли про те, що ведеться збір підписів для направлення подання в Конституційний суд про конституційність закону, що надає недоторканність депутатам місцевих рад.

Раніше президент Віктор Ющенко направив у КС аналогічне подання.

Тим часом, фракція "Народний союз Наша Україна" буде ініціювати внесення змін у Конституцію, що стосуються скасування депутатської недоторканності.

Про це заявила в середу з парламентської трибуни член фракції НСНУ Лариса Усаченко, нагадавши, зокрема, що Конституційний суд двічі визнавав неконституційними положення відповідного закону.

"Фракція "Наша Україна" наполягає на повній ліквідації депутатської недоторканності народних депутатів України", - сказала Усаченко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування