Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати Костенка і Симоненка обмінялись підписами. Комуністам знадобились коробки

Середа, 19 жовтня 2005, 12:04

Члени Української народної партії принесли до парламенту понад 1 млн. підписів за визнання бійців УПА учасниками Великої Вітчизняної війни.

Про це йдеться у заяві УНП, розповсюдженій прес-службою партії у середу.

"Члени УНП звернулася до колег-депутатів із закликом спільними зусиллями ліквідувати аморальну політичну барикаду, витворену тоталітарним режимом для роз'єднання українського суспільства” , - йдеться у заяві.

Крім того, фракція УНП "вимагає від президента та уряду визнання того факту, що без УПА не було б держави Україна".

УНП називає "вигадками комуністичної пропаганди" співпрацю УПА з нацистами, а також "бандерівський терор", які "повністю спростовано архівними матеріалами, що відкрилися для громадськості після падіння комуністичного режиму".

"З гітлерівською Німеччиною співпрацював сталінський режим, а не УПА. Бо саме комуністичний режим пішов на підписання із нацистським режимом ганебного пакту Молотова-Ріббентропа. Каральні акції проти мирного населення чинили не вояки УПА, а спецзагони НКВС", - йдеться в заяві.

За словами членів УНП, українська влада за роки незалежності "не лише належно не оцінила вклад УПА у боротьбу за українську державність, вона не вирішила і морально-етичну та соціальну складові цієї проблеми щодо тих небагатьох, хто залишився ще живим".

Водночас, як повідомляє Ліга, члени фракції Комуністів внесли до парламенту коробки з підписами проти визнання воїнів УПА воюючою стороною.

Депутати-комуністи розмістили 27 коробок в залі засідань на місці, відведеному для президента. На кожній з коробок написано регіон, де збиралися підписи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...