Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США вишлють Щербаня протягом року?

Середа, 19 жовтня 2005, 13:03

Міністр національної безпеки США Майкл Чертофф заявляє, що протягом року з країни буде депортовано всіх нелегальних іммігрантів.

"Наше завдання – припинити практику "впіймали й відпустили" і домогтися висилки додому кожного, хто незаконно живе й працює в США",- сказав Чертофф, повідомляє "Німецька хвиля".

За його словами, перед міністерством національної безпеки поставлено завдання "досягти значного й конкретного прогресу протягом одного року".

Міністр зазначив, що нині на кордоні з Мексикою з потоком нелегальних іммігрантів не можуть впоратися ані прикордонники, ані пункти тимчасового утримання порушників кордону. Він відзначив, що досі затриманих нелегалів у вісімдесяти відсотках випадків відпускали на волю вже на території США.

Майкл Чертофф вважає, що вся система затримання і депортації мільйонів, нелегальних іммігрантів, потребує докорінної перебудови. Аналітики відзначають, що жорстка заява міністра національної безпеки йде в розріз з оприлюдненими рік тому планами президента Буша поступово інтегрувати нелегалів в американське суспільство.

Буш, зокрема, пропонував спочатку надати всім нелегалам право на працю на три роки, а потім, в залежності від поведінки, надавати їм право на сталий побут у США.

Як відомо, в США за порушення візового режиму 12 жовтня був затриманий колишній губернатор Сумської області Володимир Щербань, у якого завершився термін американської візи. Українська сторона проводить перемовини щодо його депортації.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...