Литвин попросив соціалістів не плавати як "відомо що"

Середа, 19 жовтня 2005, 13:04

Голова Верховної Ради Володимир Литвин закликає політичні сили не використовувати брудні методи в передвиборчій кампанії до парламенту 2006 року.

"Деякі колеги вибрали не кращий спосіб боротьби, власне, з головою Верховної Ради і з головою партії", - сказав Литвин у середу в парламенті.

"Я думаю, що істерика - це ознака страху. Рано або пізно прийдеться відповісти українському суспільству. Я хотів би сказати, шановні колеги, що не можна весь час намагатися нести прапор за вітром і плавати таким чином, як плаває певна річ, не можна плавати весь час, тому що плаває всіма стилями відомо що", - додав він.

Спікер підкреслив, що не можна діяти "такими підлими методами". "Дайте можливість установити істину", - призвав Литвин.

"Я хочу привселюдно, ще раз, заявити - я маю таке ж відношення до справи Гонгадзе як Олександр Олександрович Мороз до терористичного акту в Кривому Розі", - сказав спікер, додавши: "І не намагайтеся сьогодні відібрати таким чином голоси. Не можна недостойними методами боротися за місце в списку".

Перед цим, з парламентської трибуни виступив член фракції Соцпартії Іван Бокий, який підкреслив, що виступає не тільки як політик, але і як журналіст із багаторічним стажем роботи.

Бокий підкреслив, що виступає у зв'язку з "наругою над газетою "Сільські звістки", яка є "найпопулярнішим і наймасовішим виданням в Україні".

За його словами, 114 номер газети від 14 вересня 2005 року "став об'єктом провокацій".

"У цю газету за наказом державного підприємства "Укрпошта" була вкладена газета Народної партія Литвина, що містить брудний пасквіль проти лідера Соцпартії України Мороза і самої партії", - сказав Бокий, назвавши такі дії провокацією.

"Керівництву Народної партії зараз важливо відвернути суспільство від встановлення замовників убивства Георгія Гонгадзе. Кожний в Україні знає, і звіт слідчої комісії Григорія Омельченка це підтвердив, хто замовник убивства", - підкреслив депутат.

Бокий заявив, що від імені редакційної ради газети і від імені фракції Соцпартії висловлює протест проти "провокацій і незаконного застосування адміністративного ресурсу".

Депутат звернувся до Генеральної прокуратури, європейських правозахисних організацій, а також Парламентської Асамблеї Ради Європи дати оцінку цієї провокації.

"Якщо в Україні демократія не порожній звук, реалізатори цієї безчесної провокації повинні відповісти за законом", - сказав він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування