"Покривачу цензури Медведчука" порадили самому піти у відставку

Середа, 19 жовтня 2005, 13:29

Голова Державного комітету з телебачення та радіомовлення Іван Чиж повинен сам піти у відставку як представник старої влади.

Таку думку висловив директор академії української преси Валерій Іванов на прес-конференції в середу.

"При зміні влади змінюється керівництво країни. Пан Чиж очолює один з органів виконавчої влади і він мав піти у відставку відразу після президентських виборів", - сказав Іванов.

Він вважає, що залишення Чижа на посаді голови Державного комітету України з телебачення та радіомовлення після президентських виборів виникло через недосконалість українського законодавства та низьку політичну культуру.

"Рішення (про відставку) має приймати не президент та парламент. Таке рішення має приймати для себе чиновник старої влади і шкода, що він це рішення не прийняв", - додав експерт.

Водночас Іванов висловив думку, що Держкомтелерадіо є рудиментом. "Держтелерадіо повинно бути ліквідовано", - впевнений він.

У свою чергу, директор Інституту медіа-права Тарас Шевченко пояснив вимогу відставки Чижа відсутністю інформаційних реформ, недосконалістю мовної політики, суспільної моралі та загальної політики щодо ЗМІ, яку проводив чинний голова Державного комітету України з телебачення та радіомовлення.

Раніше низка медіа-експертів підписали відкритий лист до президента Віктора Ющенка з вимогою відставки голови Держкомтелерадіо Чижа.

У листі йдеться про якнайшвидше звільнення Чижа з посади, "як особи, неадекватної потребам розвитку свободи слова, громадянського суспільства та захисту державних інтересів в інформаційному просторі".

В ньому зазначено, що "Іван Чиж сприяв створенню і політичному прикриттю системи державної та олігархічної цензури в Україні" і керувався "не законом та національними інтересами України, а вказівками Віктора Медведчука (глава адміністрації президента Леоніда Кучми)".

Серед тих, хто підписалися під цим листом, Лігачова (ГО "Телекритика), Чекмишев (Комітет "Рівність можливостей"), Палій (координатор секретаріату Громадської ради з питань свободи слова та інформації).

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування