Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАТО оцінить Україну за виборами

Середа, 19 жовтня 2005, 13:30

Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер не зміг конкретно назвати час, коли Україна зможе вступити до альянсу.

Так в середу на прес-конференції він не підтвердив прогнози аналітиків щодо вступу України до НАТО в 2007 році.

"Щодо графіків – я нічого конкретного сказати не можу", - сказав Схеффер. Проте він підкреслив, що "двері НАТО були, є і будуть відчинені для України".

Він також зазначив, що альянс оцінює Україну "за конкретними результатами". "НАТО є організацією, яка базується на практичних результатах, на цінностях", - сказав він.

Серед таких результатів, на які очікує організація, генсек назвав парламентські вибори 2006 року. "Звичайно, НАТО не може говорити, за кого голосувати. Але важливо, щоб вибори були чесні і прозорі", - підкреслив він.

Схеффер також наголосив на важливості оборонних реформ.

Генсек НАТО повідомив, що в четвер посли-члени Північно-атлантичної ради поїдуть в регіони, де будуть розповідати українцям про наслідки вступу країни до НАТО.

У свою чергу міністр оборони Анатолій Гриценко зазначив, що таким чином "громадяни зможуть зрозуміти, чим не є НАТО, і розбити стереотипи, які закладалися багато років".

"Громадяни переконаються, що вступ до НАТО не означає появи ядерної зброї, закриття військових заводів або негайного виведення чорноморського флоту", - сказав Гриценко та підкреслив, що співробітництво з альянсом не призведе до втрати робочих місць.

У свою чергу міністр закордонних справ Борис Тарасюк підкреслив, що впродовж дев'яти місяців цього року "вдалося зробити набагато більше, ніж при попередній владі".

Він також розповів, що під час засідання один з членів ПАР згадав, якими були минулі зустрічі – було відчуття незадоволення і недовіри. За словами Тарасюка, сьогодні "атмосфера змінилася на атмосферу ентузіазму".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування