АНАЛІЗИ ЮЩЕНКА ВІДПРАВИЛИ З ГОСПІТАЛЮ, В ЯКОМУ ВІН НЕ ЛЕЖАВ

Середа, 19 жовтня 2005, 13:56

Парламентська комісія з отруєння Віктора Ющенка хоче взяти свідчення в екс-генпрокурора Святослава Піскуна та колишнього голови СБУ Олександра Турчинова.

Про це повідомив журналістам голова комісії Володимир Сівкович після першого їх засідання від грудня 2004 року.

Також, за словами Сівковича, вони запрошують на комісію керівника слідчої групи Генпрокуратури, представника судово-медичної експертизи та колишнього міністра Давида Жванію.

"Жванія сказав, що Тимошенко організувала отруєння Ющенка. Тому ми хочемо почути його пояснення", - сказав Сівкович.

Сівкович не дав однозначної відповіді, чи був Ющенко отруєний. На питання, чи є таким хоча б проміжний висновок комісії, він відповів: "Проміжного висновку немає ні в Генпрокуратурі, ні в СБУ, ні в МВС. Ні вони, ні ми не знаємо, чи було отруєння. Треба мати докази, а їх немає".

За словами Сівковича, комісія чотири рази зверталася до Генпрокуратури щодо проведення експертизи. "Відповідь нам була одна – ми цим займаємося, скоро вже буде призначена експертиза. Така сама була відповідь в березні, в квітні, в травні і останній раз 9 вересня. Що відбувається – не зрозуміло", - сказав Сівкович.

Втім, за його словами, "комісія напрацювала матеріалів більше, ніж вони є в Генпрокуратурі".

Зокрема, сказав Сівкович, результати експертизи аналізів Ющенка, зроблені за кордоном, не можуть бути доказом його отруєння. "На папері, які супроводжували зразки крові Ющенка, немає його прізвища. Просто стоїть прохання провести експертизу крові та сиворотки "нашого пацієнта".

Також в інтерв’ю "Українській правді" Сівкович звернув увагу на те, що аналізи Ющенка були направлені на експертизу в Амстердам з Центрального австрійського госпіталю. "Ющенко не був клієнтом цієї установи", - нагадав Сівкович. Як відомо, Ющенко перебував у клініці "Рудольфінерхаус".

Крім цього, Сівкович звернув увагу на те, що експертизу проводила Амстердамська лабораторія харчових продуктів, "а вона займається комбікормами, окорочками".

За словами Сівковича, у висновку цієї лабораторії та ще двох установ, до яких звернувся експерт з Амстердаму для підтвердження своїх висновків, немає слів, що "Ющенка було отруєно діоксином".

"Там лише сказано, що в крові невстановленої особи виявлений діоксин", - сказав він.

Сівкович розповів, що матеріали на експертизу з Центрального віденського госпіталю були відправлені поштою DHL на адресу Джастіна Мейсона. Це, як сказав Сівкович, представник професора Амстердамської лабораторії харчових продуктів Брауера.

"У нас є повний звіт професора Брауера. Нема лише одного – що зразки крові належать Ющенку", - сказав Сівкович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування