АМЕРИКАНСЬКА КОМПАНІЯ ПОДАЛА В СУД НА УКРАЇНУ ЧЕРЕЗ "КРИВОРІЖСТАЛЬ"

Середа, 19 жовтня 2005, 14:39

Американська компанія "Еддокс" подає судовий позов до американського окружногго суду Південного округу штату Нью-Йорк з метою запобігання продажу урядом України металургійного комбінату "Криворіжсталь" на торгах 24 жовтня.

Про це повідомляє прес-служба "Інвестиційно-Металургійного союзу" в середу.

Якщо ж заплановані торги відбудуться, компанія "Еддокс" має намір вимагати від України й переможця нових торгів відшкодування всіх збитків, понесених американською компанією.

Корпорація "Еддокс" є інвестором одного з учасників "ІМС" – Нижньодніпровського трубного заводу. "ІМС" здобув перемогу в ході тендера по приватизації "Криворіжсталі" у червні 2004 року.

"Цей випадок повернення в державну власність одного з найбільших українських промислових активів є неправомірним, і таким що суперечить законодавству України й порушує права не тільки консорціуму "ІМС", але й корпорації "Еддокс" (США), - прокоментував даний судовий позов представник "ІМС".

За її словами, мета цього позову - "захистити інвестиції, право приватної власності й забезпечити економічну стабільність працівників "Криворіжсталі".

У позові стверджується, що уряд України й переможець запланованих на 24 жовтня торгів прагнуть окремо або спільно позбавити "ІМС" контролю над комбінатом "Криворіжсталь" і передати комбінат новому приватному власнику.

У позові говориться про те, що реприватизація "Криворіжсталі" веде до втрати корпорацією "Еддокс" вартості американських депозитарних розписок (АДР), які належать Нижньодніпровському трубному заводу, тому що "Криворіжсталь" є одним з найбільш значних активів НТЗ.

Корпорація "Еддокс" стверджує, що ці дії призвели до порушення умов контракту, на підставі якого "ІМС" придбав державний пакет акцій комбінату "Криворіжсталь" у червні 2004 року.

Корпорація також стверджує, що своїми діями, які ведуть до втрати корпорацією "Еддокс" вартості АДР, відповідачі перешкоджають виконанню умов контракту, на підставі якого Банком Нью-Йорка були випущені ці депозитарні розписки.

"Еддокс" володіє цінними паперами Нижньодніпровського трубного заводу (НТЗ) у вигляді американських депозитарних розписок, зареєстрованих Комісією з цінних паперів і бірж США.

НТЗ - одна з дев'яти компаній, що входять до складу консорціуму "ІМС", який придбав акції металургійного комбінату "Криворіжсталь" у держави в червні 2004 року.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування