Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура загубила свідків у справі Януковича?

Четвер, 20 жовтня 2005, 10:45

Генеральна прокуратура поки не може довести факт фальсифікації документів, якими були погашені судимості голови Партії регіонів Віктора Януковича, оскільки відсутні основні свідки в цій справі.

Про це повідомив заступник генпрокурора, прокурор Донецької області Олексій Баганець на прес-конференції в середу в Донецьку, повідомляє "Острів".

"Не все виходить так, як нам хотілося б. Насамперед, ми до сьогоднішнього дня не можемо знайти свідка, на свідчення якого ми сподівалися, у якого бралися під час дослідчої перевірки зразки почерку і підпису. Ми її до сьогоднішнього дня так і не знайшли. Тобто, вона з родиною з місця проживання зникла", - сказав він.

Водночас, за словами Баганця, слідча група прокуратури планує виїхати до Києва для допиту "двох осіб, хто може пролити світло на цю ситуацію".

"Далі будемо радитися по двох питаннях – чи є в нас досить даних для пред'явлення звинувачень, це перше питання, і чи є в нас досить даних про те, що за існування такої доказової бази, процесуальні документи були сфальсифіковані", - сказав прокурор.

"От, слідчий має дати відповідь на два питання. А потім будуть мені доповідати", - додав він.

За словами Баганця, "у справі виконано величезний обсяг роботи". "Проведені практично, за винятком однієї, всі експертизи, які можна було провести для того, щоб підтвердити факт фальсифікацій", - відзначив Баганець.

Прокурор також повідомив, що були допитані учасники, "хто нібито брав участь у підробці цього документа (про реабілітацію Януковича)".

"Наскільки я пам'ятаю, двоє з них скористалися вимогами статті 63 і відмовилися давати будь-які свідчення. Більше того, один відмовився давати навіть контрольні зразки почерку", - продовжив він.

"Крім того, я знаю, що експерт говорить: "Ні, ви мені дайте додаткові зразки почерку. Чому, тому що тих, котрі ви мені дали, їх недостатньо для проведення експертизи, для надання більш категоричного висновку", - додав Баганець.

Він також нагадав, що у справі раніше було знищено низку важливих документів.

"Копії вироків, якими засуджений (Янукович), знищені. Чи переглядалася справа, у тому ще порядку в касаційній інстанції, тобто в обласному суді, у документах підтвердження, тобто постанови обласного суду, немає. Знищені. Партійні справи – слідів яких-небудь нема", - сказав він.

За словами Баганця, слідчі прокуратури "перерили весь обласний архів".

"Шукали в архіві міського суду, значить – затоплення було, спалення було, проникнення якихось злодіїв, щось вкрали там, я ж кажу, не так все, як хотілося", - відзначив він.

Баганець також повідомив, що в середу з Донецька до Києва виїхав слідчий для допиту колишнього прес-секретаря Януковича Ганни Герман.

Слідчий має провести допит Герман у рамках розслідування фальсифікації документів, що реабілітують Януковича.

Коментуючи ймовірний результат допиту, Баганець відзначив: "Я вам скажу, що вона теж може сховатися за статтю 63-ю, і все".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування