Депутати вже готові здати "сальний" тест на недоторканність

Четвер, 20 жовтня 2005, 11:19

Керівництво Львівської облради готове скликати позачергову сесію для розгляду питання про притягнення до кримінальної відповідальності екс-керівника міліції регіону Олега Сала.

Про це у четвер повідомляє "Львівська газета".

Щойно надійде "відповідне прохання з Генпрокуратури, наступного ж дня депутати зберуться в сесійній залі, щоб ухвалити щодо цього питання своє рішення", зазначив заступник голови облради Андрій Парубій.

На думку Парубія, рішення буде "позитивним", оскільки йому "відома позиція багатьох депутатів". Єдиною проблемою, за словами заступника, залишається те, що на спеціально скликану сесію може не прийти частина депутатів і, відповідно, не буде потрібного кворуму.

"Відомо, що деякі есдеки розбрелися по інших фракціях, зокрема й у БЮТ. Є певні перестороги, що вони можуть бойкотувати сесію", – наголосив Парубій. До чого додав, що найважливіше – щоб депутати прийшли, а переконати їх "голосувати згідно з сумлінням", уже легше", - зазначив він.

"Гадаю, що ми знайдемо аргументи та зможемо переконати їх, що не подіють усілякі сумно відомі фінансові чи інші стосунки окремих депутатів із паном Салом. До того ж, я наполягатиму, щоб голосування було поіменним", - зауважив Парубій.

У той же час голова постійної депутатської комісії з питань депутатської етики та регламенту Михайло Ваврин виступатиме за таємне голосування. За його словами, можуть розпочатися певні "переговори, хтось на когось тиснутиме", а таємне голосування "розв’яже багатьом депутатам руки".

На думку Ваврина, що швидше відбудеться сесія, то ймовірніше, що депутати дадуть "добро" на притягнення Сала до кримінальної відповідальності.

"Триває реанімація попередніх сил, тож очевидно, що діятимуть за старими сценаріями", – наголосив він. "Вони робитимуть усе, щоб пан Сало уникнув відповідальності. Проте вважаю, що і кворум набереться, і більшістю голосів депутати дадуть прокуратурі потрібний дозвіл", - додав голова.

Член фракції БЮТ Василь Баран припускає, що кворум таки назбирається і відбудеться повноцінне засідання. Проте він "не визначився, як саме голосуватиме".

"Я особисто ставитиму питання, щоб ми докладно розібралися у зловживаннях, які інкримінують Олегові Салу", – зазначив він. "А якщо це серйозні економічні зловживання, то депутати, звісно, відповідно проголосують і дадуть дозвіл на притягнення Олега Сала до відповідальності", - додав член фракції БЮТ.

Як зазначає видання, свого часу Баран побував із Салом в одній депутатській групі - "Соціальна справедливість".

Депутати вже назвали сесію "сальною".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування