ЄХАНУРОВ ПІДЕ СЕБЕ І БЕЗСМЕРТНОГО З ПАРТІЇ?

Четвер, 20 жовтня 2005, 12:40

Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров знову заявляє про необхідність деполітизації роботи уряду і виступає за те, щоб державні чиновники вийшли з політичних партій.

В інтерв'ю журналістам у четвер у Києві Єхануров підкреслив важливість наступності державної політики.

За його словами, для цього необхідно забезпечити "стабільну роботу урядових апаратів".

"Моя особиста точка зору - щоб це забезпечити, урядовий апарат повинен бути деполітизований, і всі чиновники повинні вийти з усіх партій", - підкреслив український прем'єр.

Відповідаючи на питання журналістів, чи можливе для цього знову введення посад держсекретарів в українському уряді, прем'єр сказав: "Я не сказав би прямо, що держсекретарі - я не знаю, як це буде названо - однак позиція нашого уряду буде така: ми хочемо професійну державну службу, ми хочемо, щоб державні чиновники не залежали від політичних вітрів в Україні".

Він відзначив неприпустимість того, щоб на рішення регуляторних органів впливала позиція держслужбовців, пов'язана з їхньою політичною платформою.

Він нагадав, що в Україні уже відбувалося подібне, коли голова Національного банку України півроку не працював на своїй посаді, будучи лідером партійної сили (Сергій Тігіпко очолював виборчий штаб Віктора Януковича).

"Це ненормальне явище, і думаю, що регуляторні органи взагалі повинні цілком бути деполітизовані, і потрібно чітко в цьому плані визначитися, однак, звичайно, законодавчо", - сказав Єхануров.

Єхануров є членом партії "Народний Союз Наша Україна". Його однопартієць, віце-прем'єр Роман Безсмертний очолив передвиборчий штаб НСНУ.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування