Янукович обганяє Ющенка, а Тимошенко стане третьою

Четвер, 20 жовтня 2005, 12:49

Якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчим часом, то до парламенту потрапили б Партія регіонів, "Народний Союз Наша Україна", партія "Батьківщина", Компартія, Соцпартія та Народна партія.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова, оприлюднені у четвер.

На запитання, "якби найближчим часом відбувалися Вибори до Верховної Ради, за яку партію ви б проголосували", 17% опитаних відповіли, що проголосували б за Партію егіонів на чолі з Віктором Януковичем.

За НСНУ на чолі з Віктором Ющенком готові проголосувати 12,5% опитаних. Партія "Батьківщина" на чолі з Юлією Тимошенко дістала 12,2% опитаних.

За КПУ на чолі з Петром Симоненком проголосували б 6,2% опитаних, за СПУ на чолі з Олександром Морозом – 5,7%, за Народну партію Володимира Литвина – 3,4%, за ПСПУ на чолі з Наталею Вітренко – 1,8%, за ПППУ на чолі з Анатолієм Кінахом – 1,4%, за Всеукраїнське об’єднання "Жінки за майбутнє" на чолі з Валентиною Довженко - 1,1%.

Ще 16 партій набрали б менше 1%. Проти всіх проголосували б 4,6%, а 3,5% взагалі не брали б участі у голосуванні. Вагалися відповісти на запитання 24,5%.

Якби у виборах до Верховної Ради брали участь виборчі блоки, то найбільше голосів виборців отримав би Блок Віктора Ющенка у складі НСНУ, ПППУ Кінаха, НРУ Бориса Тарасюка і УНП Юрія Костенка.

Згідно з даними опитування, за такий блок готові проголосувати 15,6% громадян.

За блок Янкуковича у складі Партії регіонів та партії "Союз" Ігоря Костусєва проголосували б 15,1%.

За блок Юлії Тимошенко у складі партії "Батьківщини", партії "Реформи і порядок" Віктора Пинзеника, "Єдиної України" Богдана Губського, партії "Пора" Владислава Каськіва, партії "Собор" Анатолія Матвієнка та Української національної асамблеї проголосували Андрія Шкіля проголосували б 11,2% громадян.

За Народний блок Литвина у складі Народної партії, НДП Валерія Пустовойтенка і Республіканської партії Юрія Бойка – 2,9% громадян.

Блок Леоніда Кравчука "Об’єднаймо Україну" у складі СДПУ(о) Віктора Медведчука, "Нової демократії" Євгена Кушнарьова і "Трудовою Україною" Володимира Сівковича набрав би 1,9% голосів громадян.

За Блок Наталії Вітренко у складі ПСПУ і Всеукраїнського об’єднання "Держава" Геннадія Васильєва готові проголосувати 1,9% громадян. Блок Юрія Кармазіна у складі Партії захисників вітчизни та Партії захисту пенсіонерів набрав би 1,2% голосів громадян.

Опитування проводилося з 6 по 12 жовтня 2005 року в усіх регіонах України. Опитано 2007 респондентів віком від 18 років. Похибка не перевищує 2,3%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування