Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Винахідники "темників" хочуть спільний меморандум про ЗМІ

Четвер, 20 жовтня 2005, 13:06

Фракція СДПУ(о) закликає всі політичні сили, які братимуть участь у виборах, підписати спеціальний меморандум про відносини зі ЗМІ в період виборів.

Про це йдеться у заяві фракції, переданій прес-службою СДПУ(о) в четвер.

СДПУ(о) пропонує політичним партіям та блокам "взяти зобов`язання не оскаржувати дії ЗМІ в разі, якщо вони не будуть дотримуватися встановлених законом про вибори народних депутатів норм щодо обмеження свободи слова".

Як йдеться у повідомленні, "з метою унеможливлення порушення демократії у сфері мас-медіа, СДПУ(о) вважає за необхідне державі запровадити мораторій на перевірку ЗМІ під час передвиборчої кампанії".

СДПУ(о) також виступає за те, щоб "заборонити ротації керівництва міських та районних газет, що перебувають у державній або муніципальній власності".

"СДПУ(о) особливо звертає увагу на те, що на статті, які регулюють діяльність засобів масової інформації, мають відверто антидемократичний характер", - йдеться у повідомленні.

"СДПУ(о) наголошує: будь-які законодавчі та відомчі акти, які регулюють вживання мов у ЗМІ, мають бути узгоджені з вимогами ратифікованої Україною Європейської хартії регіональних мов та мов меншин", - зазначається в документі.

Також СДПУ(о) пропонує прискорити процес створення суспільного телебачення, відправити у відставку керівництво Нацради з питань телебачення та радіомовлення.

"В Україні фактично встановлено монопольний контроль правлячих сил над рішеннями Національної ради з питань телебачення і радіомовлення".

"Опозиція сьогодні позбавлена можливості впливати на ліцензійну політику, що наражає незалежні від впливу "помаранчевої" влади ЗМІ на ризик накладання політично вмотивованих санкцій під час виборів під приводом "порушення умов ліцензії", - зазначається в повідомленні.

Стосовно закону про вибори фракція СДПУ(о) особливо звертає увагу на те, що статті, які регулюють діяльність засобів масової інформації, мають відверто антидемократичний характер.

"Фракція висловлює свій категоричний протест з приводу дій влади, спрямованих на обмеження свободи слова. Те, що відбувається сьогодні навколо телеканалів ТЕТ, КРТ, НТН та "Україна", не відповідає жодним канонам демократичної держави", - йдеться у документі.

"Особливе занепокоєння викликає прагнення влади через втручання у діяльність ТРК "Україна" політизувати мовне питання й спровокувати невдоволення мешканців Південно-Східного регіону", - зазначено у повідомленні.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...