Семенюк натякнули, що на злодію й шапка горить

Четвер, 20 жовтня 2005, 13:18

Заступник міністра промислової політики Сергій Грищенко спростовує свою причетність до реалізації продукції комбінату "Криворіжсталь".

Про це йдеться в заяві Грищенка, поширеній у ЗМІ, у відповідь на заяву керівника фонду держмайна Валентини Семенюк.

Він нагадав, що в червні кабміном було створено міжвідомчу робочу групу для забезпечення стабільної діяльності "Криворіжсталі", керівником якої призначено заступника голови ФДМ Дмитра Парфененка, а сам Грищенко був одним з 10 її членів, і не мав "жодних персональних повноважень, зокрема щодо регулювання експортної діяльності комбінату".

"Головою спостережної ради ВАТ "Криворіжсталь", яка згідно зі статутом підприємства є вищим органом товариства, обрано першого заступника голови ФДМ Петрова. Головою Фонду держмайна Семенюк персонально укладено контракт з головою правління – генеральним директором комбінату Сокуренком", - зазначив він.

"Певний час мінпромполітики разом з комбінатом розглядало питання завантаження виробництва. Останній раз це було зроблено 17.08.05, прийняті протокольні рішення мали виключно довідковий характер", - сказав заступник міністра.

За його словами, мінпромполітики також підготувало проект порядку реалізації металопродукції ВАТ "Криворіжсталь" на експорт на конкурсній основі, який було подано на розгляд уряду.

Водночас пізніше комбінат звернувся з проханням щодо непроведення конкурсу на реалізацію експортної продукції до керівництва Фонду держмайна, зазначив Грищенко, додавши, що міністерство такого дозволу не давало.

Грищенко висловив здивування намаганням Фонду держмайна та депутата-соціаліста Миколи Рудьковського "так би мовити, "перевести стрілки" у цьому питанні.

"Я не буду повторювати усі звинувачення, які нещодавно були поширені, як з трибуни Верховної Ради України, так і в засобах масової інформації, щодо особистої зацікавленості деяких посадових осіб Фонду держмайна та народних депутатів у продажу продукції ВАТ "Криворіжсталь", - зазначив Грищенко.

Але навіть перекручування прізвища справжнього керівника робочої групи по "Криворіжсталі" – представника Фонду держмайна на моє прізвище, я вважаю, є невипадковим. Хочу нагадати з цього приводу одразу два російських прислів’я – "Тримай злодія!" (голосніше за всіх це кричить сам злодій) та "На злодієві й шапка горить!", - додав заступник міністра.

Як відомо, раніше депутат Олег Зарубінський заявив, що Семенюк нібито контролює три фірми, що реалізують продукцію комбінату, і одержує від них прибуток.

Сама Семенюк відмежувалася від обвинувачень і пообіцяла подати до суду позов. Разом з тим на сайті ФДМ з'явилася інформація, що Фонд "не мав і не має жодного стосунку до погодження або непогодження експортних контрактів підприємства. Натомість це питання перебувало у віданні відповідного міністерства.

Як відомо, перша суперечка між Семенюк і Грищенком відбулася під час конфлікту навколо Нікопольського заводу феросплавів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...