Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пинзеник боїться, що стихійне лихо поховає бюджет

Четвер, 20 жовтня 2005, 13:46

Міністр фінансів Віктор Пинзеник каже, що є ризик провалу бюджету у зв'язку з парламентскьими виборами, що насуваються.

"Я не можу прогнозувати, оскільки, на жаль, у нас стихійне лихо... - вибори", - сказав Пинзеник журналістам в четвер.

У свою чергу спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що парламент обов'язково має ухвалити рішення щодо проекту держбюджету-2006, а не відкладати його до парламентських виборів.

"Неприйняття бюджету - це підтримка з боку парламенту реалізації того сценарію, що є - щоб не був прийнятий бюджет", - заявив Литвин під час розгляду бюджету.

"Мовляв, виграємо вибори, а тоді ухвалимо бюджет, який потрібний для тих, хто виграв вибори, а не для України", - пояснив спікер.

За його словами, "дивлячись на ложу уряду, можна сказати, уряд подав свій бюджет і фактично відсторонився". "Ми маємо ухвалювати такий бюджет, який потрібний Україні, принаймні, у висновках і рекомендаціях сьогодні це ми повинні зробити", - підкреслив Литвин.

Він також зачитав рішення консультативно-дорадчої ради при голові Верховної Ради з питань місцевого самоврядування, у якому проект бюджету-2006, поданий урядом, вважається неприйнятним.

У рішенні також рекомендується бюджетному комітету парламенту врахувати пропозиції, висловлені на засіданні цієї консультативної ради.

Литвин підкреслив, що ці рекомендації мають бути також враховані, додавши, що парламент матиме можливість внести зміни у вже прийнятий бюджет-2006.

У свою чергу лідер СПУ Олександр Мороз заявив, що його фракція не буде голосувати за бюджет, оскільки в ньому передбачено у два рази менше фінансування АПК, і не виділено достатньо коштів на освіту, соціальні виплати й компенсацію заощаджень громадян.

Лідер фракції УНП Юрій Костенко заявив, що проект бюджету 2006 є "відверто антиукраїнським", оскільки в ньому припинене фінансування відповідних програм.

Не буде голосувати за проект держбюджету-2006 і фракція ПППУ. Її представник Віктор Веретенников заявив, що проект бюджету сформований не за стратегією розвитку, а за стратегією споживання.

Член фракції "Регіони України" Віктор Турманов, у свою чергу, заявив, що для вугільної галузі такий бюджет рівносильний її знищенню.

"Інтерфакс-Україна", Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування