Алієв хоче арешту азербайджанського Ющенка, який готував переворот?

Четвер, 20 жовтня 2005, 15:13

Президент Азербайджану Ільхам Алієв вважає, що екс-спікер, лідер Демпартії Расул Гулієв має постати перед судом.

Про це Алієв сказав в інтерв'ю американським ЗМІ, текст якого був опублікований в офіційній азербайджанській пресі в четвер після того, як з'явилася інформація про звільнення Гулієва з під варти.

"Про злочинні дії Гулієва відомо не тільки в Азербайджані, але й інших країнах. Тому він має постати перед судом і відповісти за вчинене", - сказав Алієв.

"Він - злочинець, один з ватажків міжнародної мафії", - відзначив Алієв. "Ми зробимо все, що в наших силах, для того, щоб притягти його до суду", - підкреслив він.

За його словами, Гулієв "навіть не був політиком, а займався певними сферами економіки".

Лідер Демпартії Азербайджану обвинувачується владою країни в розкраданні держмайна у великих розмірах і перебуває в міжнародному розшуку. Він був затриманий у минулий понеділок в аеропорту Сімферополя, але в четвер суд звільнив його з-під варти.

Він послався на конвенцію про біженців, яку підписала Україна, повідомила адвокат лідера Демпартії Ірина Неналтовська. Гулієв має намір взяти участь у парламентських виборах в Азербайджані.

У той же час, правоохоронці Азербайджану затримали колишнього міністра економрозвитку Азербайджану Фархада Алієва по підозрі в підготовці державного перевороту й перевищенні службових повноважень.

У спільному повідомленні правоохоронців, розповсюдженому в четвер у Баку, повідомляється, що Фархад Алієв мав намір виділити $3 млн. на фінансування державного перевороту, який готувався Гулієвим.

У повідомленні відзначається, що колишній міністр фінансів Фікрет Юсіфов, який перебуває під арештом по підозрі у фінансуванні перевороту, дав добровільні свідчення про підготовку перевороту Гулієвим.

Також у повідомленні відзначається, що 3 жовтня 2005 року під час зустрічі Юсіфова з Гулієвим у Берліні, де екс-спікер, говорячи про свій намір повернутися в Баку, попросив організувати йому масову зустріч, що, на його думку, могло запобігти його арешту.

"15 жовтня колишній глава міністерства економічного розвитку особисто передав Юсіфову 100 тис. євро для фінансування насильницького захоплення влади в Азербайджані. Ці кошти були виявлені на квартирі в Юсіфова в ході розшуку й вилучені як матеріальний доказ", - наголошується в повідомленні.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування