Ющенко попросить плече у "Майкрософту" і "Крафт Фудз"

Четвер, 20 жовтня 2005, 15:36

Президент Віктор Ющенко планує обговорити поліпшення інвестиційного клімату України з представниками провідних компаній світу.

Таке питання розглядатиметься на засіданні консультативної ради з іноземних інвестицій в Україні у четвер під головуванням президента, повідомляє його прес-служба.

Зокрема, планується, що у ході засідання його учасники обговорять низку невідкладних заходів щодо формування сприятливого середовища для інвестицій та інновацій.

Також порушуватимуться питання законодавчого урегулювання прав акціонерів, впровадження міжнародних стандартів бухгалтерського обліку та аудиту, забезпечення гарантій прав власності, спрощення процедур отримання земельних ділянок тощо.

"Ми хотіли б сьогодні ясно висловитися відносно української стратегії, відносно того, як ми бачимо економіку росту, які перед нами стоять виклики, і яке партнерське плече сьогодні потребує Україна для того, щоб упоратися з цими викликами", – сказав Ющенко.

Він подякував учасникам за те, що своєю присутністю вони продемонстрували "наскільки важлива і потрібна сьогодні Україна з точки зору економічних інтересів".

Серед іноземних членів консультативної ради – президент компанії "Майкрософт" по Росії та СНД Ольга Дергунова, президент Американської торговельної палати в Україні Хорхе Зукоскі, керівник ЗАТ "Крафт Фудз Україна" Джордж Крістофер Логуш, президент Європейської бізнес-асоціації Бйорн Маркштедт.

Також беруть участь голова компанії "Ернст енд Янг Глобал" Пол Остлінг, делегат німецької економіки в Україні Карін Рау, президент "Каргілл Європа" Дейв Роджерс, голова "Барклейз Кепітал" Ханс-Йорг Рудлоф, президент інвестиційного банку "ТРАСТ" Ілля Юров, президент "Вестерн Ен Ай Сі Ентерпрайз Фанд" Наталі Енн Яресько.

З української сторони участь беруть голова Верховної Ради Володимир Литвин, прем'єр-міністр Юрій Єхануров, голова секретаріату президента Олег Рибачук, його перший заступник Іван Васюник, голова НБУ Володимир Стельмах, міністр економіки Арсеній Яценюк, міністр фінансів Віктор Пинзеник.

Консультативна рада з питань іноземних інвестицій в Україні є консультативним органом при президенті, створеним у 1997 році.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування