Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко готовий виправити помилки

Четвер, 20 жовтня 2005, 15:45

Президент Віктор Ющенко заявляє про готовність виправити помилки влади, зроблені за останні сім місяців стосовно бізнесу, й обговорити шляхи їхнього вирішення з інвесторами.

"Ми розуміємо ті помилки, що були зроблені за останні сім місяців, і зараз хочемо в цьому колі переговорити про спроби, якими інструментами і як швидко ми зможемо це виправити", - заявив Ющенко в ході 6-го пленарного засідання консультативної ради з питань іноземних інвестицій у четвер.

Він відзначив, що, у першу чергу, мова йде про закриття 24 спеціальних економічних зон територій пріоритетного розвитку, "питання, що були досить проблемними в галузі приватизації".

"Найгіршими сигналами для ринку були ті, коли формально була оголошена ревізія власності на декількох тисячах підприємств. Це був поганий сигнал для бізнесу, хоча жодних політичних рішень у цьому питанні мною не приймалося, і Верховна Рада не ухвалювала", - підкреслив Ющенко.

"Нам необхідно виправити сьогодні ті сигнали, ті чутки, що уже заведені в ринок, що існують сьогодні на рівні легенд, але серйозно лякають бізнес", - додав він.

Президент у черговий раз підкреслив, що "реприватизації в Україні не буде". "Ми виходимо з того, що якщо починати з дискусій минулого сьогодні, можна втратити майбутнє", - відзначив Ющенко.

При цьому він нагадав, що саме тому був підписаний меморандум про захист приватної власності між президентом, Верховною Радою й урядом України.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування