Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко почне формувати зону через півроку

Четвер, 20 жовтня 2005, 15:53

Президент Віктор Ющенко заявляє, що в першому кварталі 2006 року Україна почне переговори з ЄС щодо формування зони вільної торгівлі.

"Цей пункт у реалізації ми очікуємо здійснити, починаючи з кінця першого кварталу наступного року", - сказав Ющенко на засіданні консультативної ради з іноземних інвестицій, що проходить у четвер у Києві.

Президент нагадав, що Україна обрала курс євроінтеграції, і за сім місяців на цьому шляху було зроблено більше, ніж за останні 10 років.

За словами Ющенка, таким чином, в України є карта дій, відповідно до якої до кінця цього року Україна має отримати статус країни з ринковою економікою, вступити у СОТ.

Він додав, що після цього будуть розпочаті переговори про безвізовий режим з Євросоюзом, а також переговори з ЄС про формування зони вільної торгівлі.

"Така карта дій України, що дасть можливість адаптувати значну частину нашого економічного простору до стандартів, у яких ви звикли працювати", - сказав Ющенко, звертаючись до іноземних інвесторів, що були присутніми на засіданні.

Ющенко відзначив, що участь іноземних інвесторів у цьому засіданні демонструє "наскільки важливою сьогодні є Україна з погляду інтересів, зокрема, економічних інтересів".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...