Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гулієв змінив тюрму на Київ. Йому сподобалися українські міліціонери

Четвер, 20 жовтня 2005, 18:20

Лідер азербайджанської опозиції Расул Гулієв вилітає в Київ, де має намір провести низку зустрічей із українськими політиками.

За його словами, в п'ятницю в Києві у нього заплановані багаточисельні зустрічі з депутатами, а також, можливо, в міністерстві закордонних справ.

Перед відльотом до Києва у четвер Гулієв заявив, що, як і раніше, планує повернутися до Азербайджану, щоб взяти участь у парламентських виборах.

У той же час із Києва Гулієв заявив, що збирається на якийсь час вилетіти до Європи. Він пояснив це тим, що останнім часом в Азербайджані відбуваються деякі події, які необхідно обговорити, зокрема, у Раді Європи й у Європейському парламенті.

"Тому що в Азербайджані зараз почалася нова хвиля репресій, на жаль", - відзначив він.

За словами Гулієва, чинна влада Азербайджану, починаючи з 1993 року, щораз перед виборами "влаштовує різні перевороти".

"Так виходить, що азербайджанський народ складається чи ледве не з одних терористів. Я це питання ще раз хочу обговорити в Європі, тому що Азербайджан є членом РЄ й нам потрібно сприяння з боку міжнародних організацій, з боку депутатських груп Європи й США", - сказав він.

В той же час Гулієв ще раз підкреслив, що має намір з'явитися до виборів в Азербайджані й висловив побоювання, що буде арештований у своїй країні. "Але майбутнє азербайджанського народу для мене набагато дорожче", - заявив він.

Відповідаючи на питання журналістів, чи не ображається він на Україну, її владу за те, що був затриманий, Гулієв сказав:

"Абсолютно ні. Я хочу заявити, що коли Ющенко став президентом, він заявив, що хоче, щоб Україна ввійшла до складу Європейського Союзу. Я впевнений, що в цьому напрямку Україна піде, тому що тут є правові структури, на відміну від Азербайджану".

За його словами, будь-яку людину можуть затримати, але є суд, щоб визначити "все нормально або ненормально". "Я повинен заявити, що ваші міліціонери блискучі, культурні, інтелігентні люди. Я пишався б, якби в нас такі люди були (в Азербайджані)", - заявив Гулієв.

"Інтерфакс-Україна", Бі-Бі-Сі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування