Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через Тимошенко і Ющенка розкололася ще одна партія

Четвер, 20 жовтня 2005, 19:29

Центральний провід Української республіканської партії "Собор" і члени ради старійшин партії заявляють про створення внутріпартійної фракції "Соборна Батьківщина", що орієнтується на Блок Юлії Тимошенко.

Вони також мають намір запропонувати на позачерговому з'їзді кандидатуру Левка Лук'яненка на посаду голови партії, заявили вони на прес-конференції, передає "Інтерфакс-Україна".

У прес-конференції взяли участь заступники УРП "Собор" Сергій Шевченко, Володимир Олійник, Григорій Омельченко, Володимир Шовкошитний і Любов Стасів, а також член ради старійшин, учасник Українського правозахисного союзу Української гельсінської спілки Олександр Сергієнко.

Омельченко заявив, що Анатолій Матвієнко після того, як на засіданні центральної ради було привселюдно оприлюднено його заяву про вихід зі складу партії й відходу з посади її голови, на сьогоднішній день не є ні членом, ні главою партії.

Він також відзначив, що на сьогоднішній день всі поїздки Матвієнка Україною є поїздками "приватної особи".

При цьому Омельченко підкреслив, що Матвієнко "чомусь боїться відповісти прямо" на питання про те, чому він виступає проти участі УРП "Собор" у парламентських виборах у Блоці Юлії Тимошенко. Матвієнко "робить все, щоб УРП "Собор" не йшов з БЮТ" на парламентські вибори, сказав він, відзначивши, що виникає питання "чому це так і чого це коштувало".

Олійник також відзначив, що кандидатура Матвієнка, який "фактично на сьогоднішній день не є ні членом партії, ні її лідером, може бути знову висунута тільки "як виключення".

Раніше, наприкінці вересня Матвієнко подав заяву про відставку з посади прем'єра Криму, а також про зняття із себе повноважень лідера УРП "Собор" і виході з рядів партії.

Центральний провід "Собору" задовольнив заяву Матвієнка. На початку жовтня Центральна рада УРП "Собор" скасувала рішення Центрального проводу партії про складання Матвієнком повноважень лідера партії. Минулого тижня сам Матвієнко заявив, що питання його подальшого головування в партії буде вирішений на позачерговому з'їзді "Собору" 22 жовтня.

Питання про те, з ким блокуватися з БЮТ або з партією Ющенка також раніше поставив на грані розколу партію Реформи й порядок. Однак на з'їзді партії було ухвалено рішення про блокування з партією Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...