Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суспільне телебачення відкладене до кінця виборів

Четвер, 20 жовтня 2005, 20:08

Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко заявляє, що уряд повернеться до розгляду питання про суспільне мовлення після парламентських виборів.

Про це віце-прем'єр заявив у четвер під час робочої поїздки у Запоріжжя.

"Я не думаю, що процес створення суспільного телебачення або мовлення в Україні починався. Глибоко він не починався. Давайте згадаємо: там створена робоча група, яку очолив керівник секретаріату (президента) Олег Рибачук, вона розглядає саме варіанти трансформації державного телебачення в суспільне мовлення. І глава секретаріату позицію президента по цьому питанню озвучував", - сказав Кириленко.

Він відзначив, що є прихильником суспільного мовлення, і "за родом діяльності" вивчив всі запропоновані концепції. "Вони підходять нам, підходять мені, пасують країні. Слабке місце в тому, що ми не маємо розуміння фінансування цього проекту", - відзначив віце-прем'єр.

За його словами, є різні варіанти рішення цієї проблеми, однак всі вони "вимагають етапності введення й мають на увазі проведення спеціальних заходів, спеціальних оплат". Такий перехідний період Кириленко називає "недовгим, але необхідним".

"Відразу ж після виборів, коли буде стабілізована політична ситуація, оскільки під час виборчої кампанії вона завжди ускладнюється, ми повинні прийняти остаточне рішення на всіх рівнях по переходу на суспільне мовлення", - сказав він.

"Всі деталі: сітка, канали, форма оплати, програмний режим - все це має бути вирішене до того, але теж має бути предметом широкого громадського обговорення. Якщо такого обговорення не буде, то нівелюється сама ідея суспільного мовлення", - заявив Кириленко.

Віце-прем'єр також відзначив, що він не розділяє думки свого попередника на цій посаді Миколи Томенка, який заявляв, що створення суспільного мовлення в Україні "гальмується деякими зацікавленими людьми".

"Ні, я думаю, що ця проблема набагато глибша. І це питання, навпаки, вимагає мінімуму персоніфікації. Ми повинні обговорити проблему, знайти джерела фінансування й показати суспільству - де плюс. А плюс у свободі слова й незалежності телебачення", - заявив Кириленко.

"Це є дискомфортною позицією для когось, хто звик мислити по-старому, а таких людей у теперішній владі, на мою думку, немає. Тому треба прийти до згоди по етапах створення суспільного мовлення, тому що воно рано або пізно з'явиться", - відзначив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...