Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звільнено заступника міністра, який лаявся з Семенюк через "Приват" і "Криворіжсталь"

Четвер, 20 жовтня 2005, 20:52

Президент Віктор Ющенко звільнив Сергія Грищенка з посади заступника Міністра промислової політики України.

Відповідний указ, підписаний в четвер Ющенком, розміщено на сайті президента.

Раніше Грищенко опинявся в центрі двох скандалів з приводу Нікопольського заводу феросплавів та "Криворіжсталі".

Так, у вересні голова фонду держмайна Валентина Семенюк звинуватила Грищенка в тому, що під час конфлікту навколо НЗФ той безпосередньо контактував із співвласником групи "Приват" Ігорем Коломойським і начебто діяв в інтересах цієї групи.

19 жовтня голова ФМД, яку звинуватили в отриманні прибутків від реалізації продукції "Криворіжсталі", поклала відповідальність за ці дії на мінпромполітики і зокрема Грищенка.

"Коли об'єкт повернувся до державної власності, за пропозицією Кабміну була створена робоча група під керівництвом заступника мінпромполітики Сергія Грищенка, який отримав всі повноваження по квотах і ліцензіях. І весь продаж відбувався відповідно до засідань групи. Коли пан Грищенко звернувся до фонду держмайна, щоб ФМД це благословив, я дала відповідь, що у відповідності до декрету Кабміну це робити неможливо", - зазначила Семенюк у четвер у парламенті.

Сам Грищенко звинувачення відкинув.

***

Своїм указом Ющенко також звільнив Юрія Терещенка з посади першого заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України – Голови Комітету з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при президенті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування