Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун забув попросити Ющенка здати аналізи і вліз в кампанію

П'ятниця, 21 жовтня 2005, 12:45

У січні 2005 в федеральній лабораторії Швейцарії був проведений аналіз крові та жирових тканин Віктора Ющенка, які підтвердили факт отруєння президента України діоксином.

Про це заявив голова секретаріату президента Олег Рибачук на брифінгу в п’ятницю.

Він нагадав, що перші тести на отруєння діоксином були проведені наприкінці 2004 року в Нідерландах та Німеччині і довели наявність в шкірі "такої концентрації, яка не могла бути пояснена природною причиною".

Рибачук визнав, що аналізи проводилися анонімно, і тепер ця тема "експлуатується (головою парламентської комісії з отруєння) Сівковичем для тверджень про недоведеність отруєння Ющенка".

"Ситуація з отруєнням дуже показова. Можливо, це не порушення закону. Але генеральний прокурор є в системі добре продуманої інформаційної кампанії, тому що до цього про відсутність отруєння говорив пан Турчинов після відставки, потім сказав сам Піскун, потім пан Сівкович, вам не здається, що тут забагато співпадінь?", - зазначив голова секретаріату.

Крім того, Рибачук відзначив, що попри те, що справа по отруєнню Ющенка була порушена в грудні 2004, а постанова про судмедекспертизу крові, шкіри та волосся була порушена лише 20 жовтня 2005 року (Святослава Піскуна звільнили 13 жовтня).

"Реально не було з прокуратури документа, який з’явився за один день після першої наради з виконуючим обов’язки прокурора. Чому слідчий Генпрокуратури раніше цього не робив? Запитання не до мене, а до Генеральної прокуратури", - наголосив Рибачук.

Він також відзначив, що, знаючи, що в Україні немає лабораторії для проведення аналізів, Генпрокуратура звернулася до Швейцарії з клопотанням про допомогу лише 16 вересня 2005 року.

За словами Рибачука, зараз закінчуються переговори по проведенню експертизи, і аналізи будуть передані їй в першій декаді грудня цього року.

Він також нагадав, що "йде маса спекуляцій щодо того, що Ющенко відмовлявся від аналізів", і зауважив, що Ющенко не підписував жодних документів, де підтвердив би письмово своє небажання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування