Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун мовчав на зустрічах з Катериною Ющенко, а справа проти Порошенка була прикриттям?

П'ятниця, 21 жовтня 2005, 13:12

Голова секретаріату президента Олег Рибачук вважає, що генпрокурор Святослав Піскун навмисно порушив справу проти Петра Порошенка, щоб захиститися від відставки.

"Справа Порошенка, яку пан Піскун відкрив, чудово розуміючи, що Генеральна прокуратура не має жодних підстав", - сказав Рибачук на брифінгу у п’ятницю.

"Це були останні дні, коли вже було зрозуміло, що питання відставки Піскуна – це питання часу. Тому він робив політичні речі. Він політичний гравець. Він чесно сказав, що піде в політику, він пішов в політику просто раніше", - додав голова секретаріату.

"Чудово розуміючи, що справу буде закрито, тому що підстав для неї немає, він відкривав справи. Тобто він діяв, розраховуючи на те, що така його діяльність буде звільняти його від відповідальності за пряме невиконання службових обов’язків", - зазначив він.

Рибачук спростував, що президент зустрічався з виконуючим обов’язки генпрокурора Винокуровим і обговорював з ним питання закриття справи проти Порошенка.

Голова секретаріату назвав такі дії частиною кампанії з дискредитації влади, яка завдала більшої шкоди, ніж ситуація з реприватизацією. До цієї кампанії він також відніс звинувачення проти Катерини Чумаченко, яка начебто перевозила своїх родичів за рахунок приватної компанії.

"Про допит Катерини Ющенко. Я вчора розмовляв з нею, у неї це викликає подив. Кримінальної справи не було, юридичних підстав для заведення кримінальної справи не було. Пан Піскун спілкувався з нею більше, ніж я. Жодного разу він не піднімав тему ніяких не те що викликів, а ніяких кримінальних справ. Він просто про це мовчав", - зазначив Рибачук.

Однією з причин відставки Піскуна Рибачук назвав жорстку резолюцію Парламентської асамблеї Ради Європи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: